Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole poraženi su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona od portugalske Brage kao gosti sa 3:0.

Braga je od početka do kraja pokazala da je kvalitetniji rival, a srpski tim da će mu biti potrebno još mnogo iskustva, brzine i kvaliteta u nogama da bi mogao da igra na ovom nivou fudbala.

PROČITAJTE JOŠ:

Domaćin je pred tribinama punim svojih navijača u Portugalu već u prvom poluvremenu postigao dva gola, mogao je još neki, a TSC-u ostaje žal za šansom iz 21. minuta kada je mogla da ubije ritam rivala da je Miloš Pantović pogodio zicer.

Igrači Žarka Lazetića su došli u Portugal sa ciljem da ne igraju u „bunkeru“ jer nas na to nisu navikli, ali su uglavnom bili primorani.

Brza, tačna i disciplinovana igra Brage počela je da se vidi već posle prvih pet, deset minuta prvog susreta trećeg kola kvalifikacija.

Igrači TSC-a su uz svu dobru volju hvatani uvek u raskoraku i nisu mogli da isprate tu brzinu i tehniku koju su demonstrirali rivali sa kojima su se prethodnih godina sastajali i Crvena zvezda i Partizan.

Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Već u četvrtom minutu je Mateja Đorđević na sredini terena morao da zaustavi kontru Brage i dobio je žuti karton, što je bui uvod u potpunu inicijativu domaćina.

Bruma je posla karambola pred petercem uhvatio volej iz odbitka i poslao loptu u bliži ugao u osmom minutu.

Golman TSC-a Veljko Ilić uspeo je da ukroti tu loptu, posle čega su se napadi crveno-belih nastavili i rezultirali su prvim golom u 17. minutu.

Bruma je dobio pas od Kristijana Borhe, istrčao je levom stranom nekoliko desetina metara, a onda već „požuteli“ Đorđević nije smeo grublje da kreće i igrač Brage je to iskoristio da raspali po lopti sa dvadesetak metara i pogodio je mrežu.

Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Lopta je prošla ispod ruku Veljka Ilića i semafor je pokazivao 1:0. Već u 19. minutu pokazivao je i 2:0 za domaćina, posle sjajne akcije u kojoj je Abel Ruiz lepim dodavanjem namestio gol na tacni Piciju, a ovaj iz šesnaesterca nije mogao da promaši.

Igrao se 21. minut kada je na drugoj strani Stefan Pantović izbio praktično sam ispred golmana Brage i pucao je preko gola, propustivši tako najveću šansu za svoj tim.

Rakonjac i on su probali u još jednoj situaciji da ugroze gol rivala, dok su igrači Brage u 35. minutu propustili dve velike šanse za 3:0.

Prvo je Petrović glavom sa gol-linije izbio loptu na šut Al Musratija, a onda je iz prekida Ilić skinuo udarac glavom koji je uputio Fonte. Borha je u drugom poluvremenu prvi pripretio šutem sa velike distance, mada je udarac bio prilično neprecizan.

Ništa bolji nije bio ni Viktor Karvaljo koji je u 51. minutu dobio zicer iskosa kod stative i mogao je da neometano gađa glavom.

Sudarom Đakovca i Đorđevića Braga je došla do akcije u kojoj je Bruma šutirao u dalji ugao po zemlji. To je bio 56. minut, a samo tri minuta kasnije, lopta je iz prekida prozujala ispred druge stative gola TSC-a posle udarca glavom igrača Brage.

Domaći tim je posle toga malo oborio tempo igre, kao da se zadovoljio onim što je postigao, pa je TSC dobio prostora da „prodiše“.

Tako je posle sedamdesetak minuta igre Stojić bio na korak od lopte koja mu je pobegla na petercu i moglo je da bude opasno po Mateusa i Bragu.

Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Crveno-beli su na pragu 86. minutu preko Salazara pucali pored stative gola Ilića, što je bila jedna od poslednjih šansi za oba tima.

Nažalost, poslednju je dobila Braga i to na tacni, samo minut kasnije kada je Goran Antonić ušao u igru umesto Ifeta Đakovca. Primio je loptu na svojoj polovini blizu gola i probao je da je pošalje kroz sredinu po zemlji.

Presekao ju je Al Musrati i asistirao Đalou, a ovaj je lagano plasirao u ugao gola Ilića za konačnih 3:0. Revanš je za nedelju dana u Srbiji, ali TSC već sada ima strašno težak zadatak pred taj meč.

Braga – TSC 3:0 (2:0)

(Bruma 17, Pici 19, Đalo 87)

Stadion: Munisipal de Braga; Glavni sudija: Harald Lehner; Pomoćnici: Hajdenrajh, Kolbič, Kiočirka.

Braga: Mateus – Borha, Fonte, Nijakate, Gomez – Horta, Musrati, Karvaljo – Pici, Bruma, Ruiz; Trener: Artur Žorž.

TSC: Ilić – Petrović, Đorđević, Ćalušić, Cvetković – Kuveljić, Stojić, Đakovac – Pantović, Jovanović, Rakonjac; Trener: Žarko Lazetić.

Braga - TSC 3:0 (2:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare