Fudbal Evropsko prvenstvo Berlin utakmica Španija Hrvatska
Fudbalska utakmica Španija - Hrvatska Foto:Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pokušaće da se domogne osmine finala Evropskog prvenstva pobedom nad Italijom.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

To je prva opcija koju ekipa Zlatka Dalića juri na Evru na kom je do sada ubedljivo poražena od Španije (3:0) i odigrala je nerešeno s Albanijom (2:2).

PROČITAJTE JOŠ:

Zato će sada protiv Italije morati da traži prolaz dalje sa drugog mesta, mada je teoretski moguće da i sa dva remija ode dalje. Hrvatski Indeks odbija tu mogućnost iz jednostavnog razloga.

„To je scenario koji niko u kampu reprezentacije ne želi jer, prema poslednjim kalkulacijama, šanse za prolazak s dva boda su manje od deset posto. U prevodu, čuda bi se morala poklopiti da Hrvatska ode u osminu finala sa dva remija. I bez te rezervne opcije Hrvtaska je najavila je da u Lajpcigu igra samo na pobedu. Svi koji su ove sedmice bili na konferenciji ponavljali su isto, ali tako su govorili i uoči Španije i Albanije pa znamo kako je završilo“, piše Indeks.

Isti portal navodi i da Hrvati imaju sličan problem kao i Srbija, a to je igra u odbrani. Srbija posle dva kola ima samo bod u grupi C, posle poraza od Engleske i remija sa Slovenijom.

„Govorili su i da je Hrvatska najbolje kad je saterana u zid pa ćemo videti hoće li to potvrditi i na ovom prvenstvu. Najveći Dalićev problem svakako je odbrana. Hrvatska je u prva dva kola primila pet golova i manje-više svaki put kad bi protivnik prešao centar u Livakovićevom šesnaestercu bila bi panika. Kako trenutno stvari stoje, Hrvatska će i treći put na ovom turniru krenuti sanovim stoperskim parom“, navode Hrvati.

Problem je što Domagoj Vida nije sto posto siguran za meč s Italijom jer je trening napustio sa ledom na nozi.

Hrvatska i Italija igraju u ponedeljak uveče od 21 sat na Red Bul areni u Lajpcigu.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Fudbal EURO 2024 – reprezentacija Srbije trening posle Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar