Foto: Srđan Stevanovic/Starsport

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, rekao je da je ponosan na rezultate u jesenjoj polusezoni i naveo da su crveno-beli motor srpskog fudbala, pošto u poslednje četiri godine vredno prikupljaju bodove u Evropi.

„Ponosan sam na sve što smo uradili ove polusezone u uslovima koji su bili veoma teški. Podsetiću vas da smo zbog korona virusa koji vlada svuda u svetu izgubili mnogo, u svakom smislu. Svetski fudbal je izgubio oko 13 milijardi dolara, pa smo i mi pogođeni, ali smo uspeli da ostanemo stabilni u svemu tome i da priredimo još jednu jesen za pamćenje Zvezdinim navijačima“, rekao je Terzić za klupski sajt.

Zvezda je izborila učešće u noakut fazi Lige Evrope, napredovala je na rang-listi UEFA i prva je na tabeli Superlige.

PROČITAJTE JOŠ

„Probili smo magični koeficijent od 30 bodova, a na korak smo od toga da uđemo i među 50 najbolje rangiranih klubova. Zvezda je već četiri godine u nizu glavni motor srpskog fudbala i prikupljamo bodove, kako za našu šansu da budemo nosioci, možda čak i u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, tako i za domaći fudbal za koji se borimo. Daćemo sve od sebe da učinimo i na proleće da Srbija napreduje na UEFA rang-listi i da domaći klubovi imaju povlašćeni položaj“, naveo je Terzić.

On je naveo da je klub skoro obezbedio mesto nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Ponosni smo na to i nećemo stati. Po nekim projekcijama, ako makar deo ovih uspeha ponovimo narednih sezona, nastavićemo da napredujemo na rang-listi. U ovom trenutku, Crvena zvezda nije bila toliko dobro plasirana još od 1992. godine i zlatne generacije“, dodao je generalni direktor crveno-belih.

Terzić je dodao da je klub napravio snažan sistem u kome svako zna šta radi i preuzima odgovornost za svoj deo posla, što se, kako je ocenio, vidi u rezultatima.

„Mislim da to primećuju svi zvezdaši, a naročito legende kluba koje nam svakodnevno pružaju podršku. Blizu smo toga da napravimo ogroman uspeh i završimo jesen sa samo jednim porazom u Evropi. Time bismo oborili još jedan u nizu rekorda koji su oboreni svih ovih godina“, naveo je on.

Terzić je rekao i da je ispunjen cilj po pitanju afirmacije mladih igrača.

„U utakmici protiv Rada smo u jednom trenutku imali sedam mladih igrača na terenu, a slično je bilo i protiv Libereca gde smo ostali neporaženi, iako smo zaslužili pobedu. Koncept forisranja mladih igrača će se klubu tek isplatiti, a primećujem i da su navijači time prezadovoljni. Svakako su mladi igrači veliki potencijal i snaga našeg kluba, a mi ćemo nastaviti da ulažemo u njih“, rekao je Terzić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare