Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Fudbalski klub Roma reagovao je zbog najava o formiranju nove fudbalske Superlige Evrope.

Nekoliko velikana se već po tom pitanju oglašavalo i klubovi poput Atletika, Mančester junajteda i Bajern Minhena ne žele u Superligu.

PROČITAJTE JOŠ:

U međuvremenu se od nje ogradio i Monako, a Roma je prva reagovala od italijanskih klubova.

Kada je pre dve i po godine bilo pokušaja da se stvori Superliga, upravo je nekoliko klubova Serije A bilo među inicijatorima ideje.

„Posle današnje odluke dostavljene od ECJ (Evropski sud pravde) u slučaju Superlige Evrope, Roma zadržava svoju poziciju u posvećivanju vrednostima i budućnosti evropskog fudbala. Klub ni na koji način ne promoviše takozvanu Superligu i taj projekat koji bi predstavljao nedopustiv napad na važnost nacionalnih liga i temelje evropskog fudbala. Roma veruje da budućnost i dobrobit fudbala u Evropi može da bude osigurana jedino kroz zajednički rad klubova kroz ECA (Asocijacija evropskih klubova) i u jakom partnerstvu sa UEFA i FIFA“, saopštili su iz Rome.

O ovom pitanju je progovorio i Andrea Anjeli, nekadašnji predsednik Juventusa koji je napisao „do kraja“ i citirao tekst pesme „Gde ulice nemaju ime“, grupe U2.

Evropski sud pravde je naveo u svojoj presudi da UEFA i FIFA ne mogu da kažnjavaju klubove jer hoće da igraju takmičenja van nadležnosti evropske i svetske krovne kuće fudbala. Čitav projekat Superlige je napušten za jedva 72 sata otkako je objavljeno da 12 najmoćnijih klubova zasniva svoju verziju elitnog takmičenja, aprila 2021.

BONUS VIDEO: Gol Koha protiv Borusije Mehengladbah

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar