Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Fudbaleri Nemačke i Švajcarske odigrali su nerešeno u poslednjem trećem kolu grupe A na Evropskom prvenstvu.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Dva tima su u uzbudljivom meču odigrala 1:1, gde su Švajcarci poveli pogotkom Dana Ndojea u 28. minutu, a Nemci izjednačili u 92. pogotkom Niklasa Filkruga.

PROČITAJTE JOŠ:

Istovremeno su svoj meč odigrale i Mađarska i Škotska i Mađarska je pobedila golom Kevina Čobota u 100. minutu, što je gol koji bi Srbiji mogao da stvori probleme.

Nemačka je tako sa sedam bodova prva, Švajcarska je druga sa pet, Mađarska je treća sa tri, a Škotska je poslednja sa jednim bodom. Da su Mađarska i Škotska ostale izjednačene, taj scenario bi više odgovarao Srbiji.

Ta dva rezultata su uticala i na grupu C u kojoj se nalazi Srbija, a i Filkrugov gol je „orlovima“ možda otežao posao, jer će Nemačka na drugoplasiranog iz grupe C.

Švajcarska će protiv prvoplasiranog tima iz naše grupe, što je trenutno ekipa Engleske, ali se tek čeka da se rasplet u toj grupi dogodi 25. juna uveče. „Orlovi“ se sastaju sa Danskom, a Engleska sa Slovenijom od 21 sat i svaka od ekipa se nada povoljnom rezultatu.

Takav rezultat bi za Srbiju bio pobeda, mada u nekim varijantama i bod može da bude dovoljan. Pobeda bi obezbedila drugo mesto što znači i meč sa Nemačkom u osmini finala turnira EURO 2024.

Jedini izuzetak je treće mesto na kom bi Srbija mogla da se nađe ako bi Slovenija pobedila Englesku, a „orlovi“ dobili Dansku. I bod bi „orlovima“ doneo treće mesto ako bi Slovenija izgubila sa dva, ili više golova, zbog gol razlike posle remija Srbije sa „zmajčekima“.

Dalji uslov nastavak takmičenja je da Albanija izgubi od Španije, odnosno da Hrvatska ne pobedi Italiju i da Turska pobedi Češku, odnosno da Portugal pobedi Gruziju.

Srpski tim bi mogao da ide sa trećeg mesta na prvoplasirani tim iz grupe E (Belgija, Rumunija, Slovačka, Ukrajina) ili na Portugalce sa kojima se Srbija već sretala prethodnih godina u kvalifikacijama.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Fudbal EURO 2024 – reprezentacija Srbije trening posle Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare