Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović
Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović; Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner)

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je kaznila selekcije Srbije, Meksika i Ekvadora zbog ponašanja navijača na Svetskom prvenstvu.

Fudbalski savez Srbije je kažnjen sa 50 hiljada švajcarskih franaka zbog skandiranja navijača na meču sa Švajcarskom (3. kolo, grupa G), a u kazni se dodaje da će „orlovi“ morati da smanje posetu na sledećoj utakmici pod okriljem FIFA za 25 odsto.

Meksiko je kažnjen sa 100.000 švajcarskih franaka zbog homofobičnog skandiranja, dok je Ekvador kažnjen sa 20.000 zbog uvreda na račun Čilea.

PROČITAJTE JOŠ

Pokrenut je disciplinski postupak i protiv Fudbalskog saveza Argentine zbog navodnog lošeg ponašanja igrača i kršenja fer-pleja u finalu Svetskog prvenstva.

FIFA je citirala svoje medije i markentiške propise za pokretanje slučaja, povodom burne proslave igrača Argentine nakon osvajanja titule u zoni namenjenoj za davanje izjava.

Disciplinske optužbe koje uključuju „uvredljivo ponašanje i kršenje principa fer-pleja“, a ne odnose se na ponašanje golmana Argentine Emilijana Martineza koji je na terenu neprimereno mahao trofejem dobijenim za najboljeg golmana na Svetskom prvenstvu.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare