Foto: Starsport

Dešavanja sa stadiona "Rajko Mitić" pratite na Nova.rs!

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru rezultatom 3:1 u utakmici 8. kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine i tako napravila veliki korak ka smotri najboljih selekcija Evrope.

PROČITAJTE JOŠ...

Srbija je krenula u meč izuzetno ofanzivno, pa su preko Aleksandra Mitrovića u trećem minutu mogli da povedu 1:0, ali je nakon akcije Dušana Tadića i Andrije Živkovića udarac napadača Srbije otišao preko gola.

Ipak, iskupio se Mitrović sa promašaj – blago rečeno – u devetom minutu, kada je dobio loptu, „promešao“ odbranu Crne Gore i prelepo, spoljnim delom kopačke, pogodio za 1:0.

No, umesto da krenu svim silama po drugi pogodak, usledio je veliki pad u igri, pa su Crnogorci preko Nikole Krstovića u 23. minutu mogli do poravnanja, ali napadač Lečea nije uspeo da kazni grešku Miloša Veljkovića, dok je Andrija Živković pogodio stativu nakon lepe akcije Srbije.

Ipak, na poluvreme su gosti uspeli da odu sa povoljnim rezultatom, pošto je Stevan Jovetić iskoristio očajnu reakciju odbrane Srbije i zakasneli blog Tadića i sjajnim udarcem pogodio za 11 u 36. minutu.

U drugom delu Srbija je napadala ali nisu uspevali da dođu do drugog pogotka, Sergej Milinković-Savić, koji je ušao u igru početkom drugog dela, je propustio dobru priliku nakon udarca glavom u padu, dok su Crnogorci više razmišljali o odbrani.

No, u 73. minutu viđena je prelepa akcija, kada je Sergej petom uposlio Tadića, on prelepo pronašao samog Mitrovića na petercu, a napadač Al Ahlija pogodio za 2:1.

Foto: Starsport

Nisu se Crnogorci ni osvestili od tog pogotka a već je stajalo 3:1 na semaforu nakon veoma lepog udarca Tadića sa ivice kaznenog prostora.

Tim rezultatom meč je i završen, pa Srbija ima priliku da prolaz i matematički obezbedi protiv Bugarske u Beogradu 19. novembra, mada postoji mogućnost da se to ostvari i ranije, pod uslovom da Crna Gora ne savlada Litvaniju 16. novembra na svom terenu.


Srbija – Crna Gora 3:1 (1:1)

(Mitrović 9, 73, Tadić 77 – Jovetić 36)

Stadion: „Rajko Mitić“ (Beograd); Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska)

Srbija: V. Milinković Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković (od 90+1. Babić), Gudelj (od 68. Maksimović), Lukić (od 79. Samardžić), Mladenović (od 46. Kostić) – Tadić, Ilić (od 46. S. Milinković Savić) – Mitrović; Selektor: Dragan Stojković

Crna Gora: Mijatović – Tući (od 85. Mugoša), Savić, Tomašević – Marušić, Janković (od 85. Osmajić), Kuč (od 85. Raičković), Camaj (od 73. Jovović), Vukčević (od 31. Radunović) – Jovetić, Krstović; Selektor: Miodrag Radulović


Standings provided by Sofascore

Srbija - Crna Gora 3:1 (1.1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare