Dragan Stojković Piksi i dalje glavni kandidat za selektora, a Savo Milošević čeka njegov odgovor
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Srpski fudbal je stvarno jedan cirkus, i to ne onaj putujući, već statični. Tu je, usidrio se, pustio korenje i tako... Čekamo bolje sutra, da se otopi sneg, da dođe proleće, možda dočekamo i novog selektora, pa onda i plasman reprezentacije na neko veliko takmičenje.

Ljudi iz FSS, šta vi radite? Ili što bi Nemanja Vidić rekao – dosta više!? Samo, legendarni štoper i nekadašnji kapiten Mančester junajteda, osvajač Lige šampiona sa slavnim klubom, rekao je šta je imao, pa još jednom u prazničnom intervjuu, i za sada – to je to.

Od tog prvog oglašavanja „trpeli“ smo zaista sve i svašta. O tome smo i pisali na Nova.rs, i pričali u našem podcastu „Penâl“ više puta, i sami sebi smo dojadili…

PROČITAJTE JOŠ

Nego, ‘oćemo li mi dovesti tog selektora ili…? Ne mi sa Nova.rs, već oni kojima je to posao u FSS.

Sudbinu Ljubiše Tumbakovića rešili su do sredine decembra i rekoše da će naslednik na vrućoj klupi biti poznat do kraja godine. Da nisu mislili do kraja 2021? Šalu na stranu, evo već je sredina januara, nacionalni tim „iza ćoška“ čekaju prijateljske utakmice i takozvana američka turneja, kvalifikacije za Mundijal u Kataru kreću već u martu(!), a reprezentaciju nema ko da vodi!?

Ispunjenje delikatanog zadatka poverenog Marku Panteliću, zameniku predsednika FSS, probilo je sve rokove… Zato je krajnje vreme da se oni koji vode srpski fudbal dozovu pameti, kako god to zvučalo.

Ali, ne tako što će imenovati Sava Miloševića za selektora, što će se najverovatnije dogoditi ukoliko ne dođe do nekog epohalnog preokreta. Jer, Dragan Stojković Piksi ne želi (i to je razumljivo) da se odrekne više od pet miliona evra koliko na ime prekida saradnje dalje dobija od kineskog Gvangžua R&F (do marta), Veljko Paunović nije bio realna opcija, Vladimir Ivić očito ima druge planove, Vladan Milojević ima klub i unosan ugovor kao i Slaviša Jokanović

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

I tako dalje. Imena su se ređala, o onim stranim „stručnjacima“ nećemo, nije im mesto u ovim redovima, samo izgleda da je klupa Srbije postala mesto za izbegavanje.

„Čast je i privilegija biti selektor svoje zemlje, nema veće sreće za jednog trenera“, moglo bi gotovo uvek da se čuje od domaćih stratega. Samo, selektor ipak izgleda neće svako da bude.

PROČITAJTE JOŠ

Zato imamo novu paradoksalnu situaciju, pa će A reprezentaciju voditi selektor U21 selekcije Ilija Stolica. Umesto da utakmice u januaru budu provera za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, služiće za razigravanje superligaških igrača!?

Okupljanje je zakazano za 21. januar, Stolica će tako, ni kriv ni dužan, voditi „orlove“ protiv Dominikanse Republike u Santo Domingu 25. januara, dok će poslednjeg dana u mesecu gostivati reprezentaciji SAD u Orlandu.

A, posle Stolice, ko god, imaće manje od dva meseca i niti jednu utakmicu do starta kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022.

„Sebi znam šta da kažem: Ići odavde i nikad više ne raditi ovde”, rekao je Milošević za “Sport klub” po odlasku iz Partizana. Što bi se reklo – puj, pike, ne važi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare