Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je dva protivnika u prijateljstkim utakmicama na američkom kontinentu krajem januara.

Iako posle odlaska Ljubiše Tumbakovića sa mesta selektora, stručni štab nema „kormilara“, Srbija će se suprotstaviti Dominikanskoj Republici, a onda i Sjedinjenim Državama, piše Sportski žurnal.

#related-news_0

Fudblaeri iz srpskog šampionata se okupljaju 21. januara i od klubova će Fudbalski savez Srbije tražiti da do tada preporuče po dvojicu igrača, koji če 25. januara izaći na megdan Dominikanskoj Republici.

Šest dana posle toga, Srbija će igrati protiv Amerikanaca u Orlandu, ali je pitanje ko će sve moći da se odazove, jer je to period kada je većina klubova na pripremama.

Ovakve prijateljske mečeve je imao i Slavljub Muslin početkom 2017. godine protiv SAD, a pre dve godine je turneja na Sent Kits end Nevisu otkazana zbog nemogućnosti domaćina da organizuje meč.

Da podsetimo, selektor Tumbaković i FSS rastali su se sredinom decembra, jer Srbija nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Orlovi su u finalu baraža poraženi posle penala od Škotske, iako su prethodno, početkom oktobra, odigrali jedan od najboljih mečeva u skorije vreme, kada su golovima Sergeja Milinković-Savića pobedili Norvešku sa 2:1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar