Foto: EPA-EFE/Andy Rain

U Londonu naciljali prvo mesto.

Fudbaleri Totenhema pobedili su večeras na svom terenu ekipu Ajntrahta sa 3:2, u utakmici četvrtog kola grupe D Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Totenhem je posle ove pobede prvi na tabeli sa sedam bodova i napravio je važan korak za plasmanu u osminu finala, dok je Ajntraht poslednji sa četiri osvojena boda.

Ajntraht je poveo u Londonu pogotkom Daičija Kamade, posle velike greške Dajera, ali je domaći tim vrlo brzo preokrenuo rezultat.

Izjednačio je Son Hjun Min u 19. minutu, posle odličnog pasa Harija Kejna, devet minuta kasnije Kejn je bio siguran sa bele tačke pošto je upravo on bio oboren u kaznenom prostoru, da bi sjajnim volej udarcem Son doneo svom timu prednost od 3:1 u 36. minutu.

Ajntraht je u 60. minutu ostao sa igračem manje na terenu pošto je Tuta dobio drugi žuti karton, ali je nemački tim uspeo da finiš meča učini zanimljivim nakon što je Alidu u 87. minutu smanjio na 3:2.

Domaći tim je u 92. minutu imao veliku šansu da slavi ubedljivije, ali Kejn nije iskoristio penal.

U drugom meču ove grupe, Marsej je u gostima savladao Sporting sa 2:0 i sada oba tima imaju po šest bodova.

Utakmica je loše počela po Sporting pošto je Rikardo Ešgajo skrivio penal i zaradio drugi žuti karton u 19. minutu, da bi minut kasnije siguran sa bele tačke bio Mateo Genduzi.

Deset minuta kasnije prvo je poništen, a potom i priznat gol Aleksisa Sančesa kojim je Marsej duplirao vođstvo, što je na kraju bio i konačan rezultat ove utakmice.

Sporting je meč na kraju završio sa devetoricom pošto je drugi žuti karton dobio i Pedro Gonsalveš.

Fudbaleri Sportinga će u narednom kolu gostovati Totenhemu, dok će Marsej u goste Ajntrahtu.

Grupa D, 4. kolo

Sporting – Marselj 0:2 (0:2)

(Guenduzi 20 penal, Sančez 30)

Totenhem – Ajntraht 3:2 (3:1)

(Son 19, 36, Kejn 28 penal – Kamada 14, Alidu 87)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar