Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Nestvarno.

Fudbaleri Liverpula savladali su Rendžers u Glazgovu rezultatom 7:1 i tako napravili veliki korak ka nokaut fazi Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Nije krenulo dobro po „redse“, pošto je Skot Arfild pogodio u 17. minutu, a kako „rerdsi“ nisu baš briljirali, činilo se da će biti veoma teško doći do preokreta.

Nadu timu Jirgena Klopa da ipak može do dobrog rezultata dao je Robert Firmino sredinom prvog poluvremena, ali verovatno niko nije očekivao da će u drugom uslediti prava rapsodija.

Naime, od 55. do 87. minuta, gosti iz Engleske Rendžersu su dali čak šest pogodaka.

Prvo je Firmino doneo i preokret u 55, potom je Darvin Nunjez prvencem u Ligi šampiona u dresu Liverpula pogodio za 3:1, kada je na scenu stupio duo Diogo Žota – Mohamed Salah.

Portugalac je tri puta u periodu od 75. do 81. minuta asistirao, Egipćanin je isto toliko puta pogodio, ekspresno stigao do het-trika, a konačan rezultat postavio je Harvi Eliot tri minuta pre kraja.

Liverpul je ovom pobedom odigrao i za sebe i za Ajaks, pošto su „kopljanici“ nakon poraza u Napulju došli u situaciju da strepe za evropsko proleće. Ovako, uprkos tome što su se iz Napulja vratili pune mreže (4:2), još uvek drže stvari u svojim rukama.

Napoli će u narednu fazu verovatno kao prvi, Liverpul ima devet bodova i potreban mu je još jedan za prolaz i matematički, dok će Ajaks i Rendžers 1. novembra u Škotskoj odlučivati ko će dalje.

Grupa A, 4. kolo

Napoli – Ajaks 4:2 (2:0)

(Lozano 4, Raspadori 16, Kvarachelija 62 penal, Osimen 90 – Klasen 49, Bergvajn 83 penal)

Rendžers – Liverpul 1:7 (1:1)

(Arfild 17 – Firmino 24, 55, Nunjez 66, Salah 76, 80, 81, Eliot 87)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Spektakl pripao „redsima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare