Petar Stojanović, Fudbalska reprezentacija Srbije
Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader)

Fudbaleri Slovenije remizirali su sa Danskom (1:1) u utakmici prvog kola Evropskog prvenstva, a mnogi nisu primetili detalj koji su nosili na desnom rukavu.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Izabranici Matjaža Keka izašli su na teren sa crnim florom oko bicepsa (uglavnom leve ruke sa izuzetkom Jana Oblaka, kapitena Slovenaca) i tako odali počast preminulom golmanu Crne Gore i Milvola Matiji Šarkiću.

Šarkiću je pozlilo pre dva dana. Prijatelji su pozvali hitnu pomoć, ali mu nije bilo spasa. Imao je samo 26 godina. Deset dana pre toga je oduševio sve fantastičnim odbranama protiv Belgije. Robert Prosinečki, selektor Crne Gore, planirao je da Šarkić postane prvi golman reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ

Kako bi izrazili saučešće i odali počast kolegi igrači su stavili crne trake oko ruke na otvaranju Evropskog prvenstva. Fudbalski savez Crne Gore zahvalio se Slovencima putem Fejsbuka.

„Reprezentativci Slovenije u prvom meču na Evropskom prvenstvu nosili su crni flor u znak sjećanja na našeg golmana Matiju Šarkića. Ovim potezom Jan Oblak i prijatelji pokazali su suosjećanje sa svima u našoj zemlji i na najvećoj sceni odali poštu našem Matiji. Slovenci, hvala vam od srca!“, zahvalio se FS Crne Gore na Fejsbuku.

Šarkić je rođen u Engleskoj jer mu je otac bio ambasador Crne Gore u toj zemlji, ali i u Belgiji, te je celu karijeru osim u Anderlehtu proveo u engleskim klubovima: Aston Vila, Vulverhempton, a poslednju sezonu je proveo u Milvolu.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO Dušan Tadić posle poraza od Engleske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar