AP Photo/David Cliff

Ovo može da znači i kraj karijere za Engleza

Fudbalski savez Engleske oglasio se povodom slučaja Ajvana Tonija, napadaša Brentforda, oko nedozvoljenog klađenja u proteklih nekoliko godina.

Toni je optužen da je čak 232 puta u periodu od 25. februara 2017. godine do 23. januara 2021. godine prekršio pravila oko klađenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznati engleski napadač sada ima vremena do 24. novembra da odgovori na optužbe i eventualno izbegne veliku kaznu, koja bi mogla čak da znači i doživotnu suspenziju.

U tekstu „Sana“ koji je nedavno objavljen, pominje se da Toni nije pokušavao da namesti utakmice, ali je prema pravilima tamošnjeg fudbalskog saveza profesionalnim igračima zabranjeno da se kalde na ishod mečeva.

Toni je pre dolaska u Brentford igrao za Piterboro, Skantorp, Vigan, Šruzberi, Barnsli, Njukasl i Nortempton, a još uvek nije poznato kolika će kazna biti.

Engleski napadač je mogao da se nađe i na spisku Gereta Sautejta za Mundijal u Kataru, ali je u poslednjem trenutku otpao. Međutim, protiv Mančester sitija je zablistao u prošlom kolu Premijer lige, te je mrežu rivala pogađao dva puta i tako doneo veliku pobedu svom timu.

BONUS VIDEO Zavirite u garažu Kristijana Ronalda – neće vam biti dobro

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar