Foto: EPA-EFE/Frank Augstein

Bivši reprezentativac Engleske i fudbaler Čelsija Gri Kejhil objavio je kraj igračke karijere.

Kejhil je u Čelsiju bio od 2011. do 2019. godine, a igrao je i za Aston Vilu, Bolton, Kristal Palas i Bornmut.

„Postigao sam stvari o kojima sam nekada sanjao, stvorivši neverovatne uspomene. Fudbal je igra koja mi je pružila toliko uživanja i uspeha i dok donosim odluku da okačim kopačke o klin, mogu iskreno da kažem da sam mu dao sve što sam imao“, napisao je 36-godišnji Kejhil na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ:

Najviše uspeha štoper je imao sa Čelsijem, sa kojim je osvojio osam velikih trofeja, od čega dve Premijer lige i Ligu šampiona.

„Neverovatni uspesi poput osvajanja Lige šampiona i Premijer lige, do privilegije da budem kapiten svoje zemlje i Čelsija“.

Sada mu se ceo život menja, ali je odluku doneo u pravo vreme.

„Proveo sam 20 godina trenirajući svaki dan, trudeći se da budem u najboljoj mogućoj formi za dan utakmice kako bih pomogao timovima za koje sam igrao da budu uspešni… Posle mnogo razmišljanja, osećam da je sada vreme da pređem na sledeću fazu svoje karijere“, naveo je Kejhil u oproštajnom pismu.

Kejhil je za reprezentaciju Engleske odigrao 62 meča, postigao je pet golova, a imao je čast da bude deo tima na svetskim prvenstvima 2014. i 2018. godine odnosno Evropskog prvenstva 2016. godine.

BONUS VIDEO Ronaldo stigao do novog rekorda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar