Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Izjava bivšeg rumunskog reprezentativca Danuta Lupua izazvala je veliku buru u fudbalskoj javnosti usred grupne faze Evropskog prvenstva.

Naime, Lupu je tvrdio da je dogovoren nerešen rezultat između Rumunije i Slovačke koje se sastaju u sredu od 18.00, što bi obe selekcije odvelo u osminu finala.

Situacija u grupi E je izuzetno napeta jer sve četiri ekipe, Belgija, Slovačka, Rumunija i Ukrajina, imaju po tri boda pred poslednje kolo. Ovaj kontekst čini meč između Rumunije i Slovačke ključnim, a Lupuova izjava dodatno povećava sumnju u regularnost utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

„Kvalifikovaćemo se u osminu finala. Remi sa Slovačkom, sve je dogovoreno. Bila bi šteta da obe selekcije ne prođu. Zašto rizikovati? Na tom nivou igrači se odlično poznaju i slažu. Zašto onda rizikovati da neko nesrećan ode kući?“

Ove tvrdnje su izazvale brojne reakcije i spekulacije, naročito jer kvota na nerešen ishod u kladionicama beleži rekordno nisku vrednost, i trenutno je samo 1.90. Takva kvota na remi nikada ranije nije zabeležena na velikim takmičenjima, što dodatno doprinosi sumnjama u regularnost utakmice.

Reakcije iz fudbalskih krugova i medija su raznolike, a mnogi pozivaju na pažljivo praćenje i moguće istrage kako bi se osigurala fer i sportska borba na terenu. UEFA je, u ovakvim situacijama, dužna da prati razvoj događaja i reaguje u slučaju sumnje na nameštanje rezultata, kako bi zaštitila integritet takmičenja.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar