Foto: EPA-EFE/Alexander Hassenstein / POOL

Džamal Musijala, zvezda Bajerna iz Minhena, mogao bi karijeru da nastavi u ekipi Mančester sitija.

Musijala kao da je predodređen da „luta“ između ove dve zemlje – rođen u Štutgartu 2003. godine, otac je Britanac poreklom iz Nigerije, majka Nemica poljskog porekla, a kao sedmogodišnjak je iz rodnog grada otišao u Englesku.

PROČITAJTE JOŠ...

Kao dečak je igrao za Fulam, Brentford, Vimbldon, potom je nastupao za akademoju Čelsija pre nego što je kao 16-godišnjak zajedno sa majkom otišao nazad u Nemačku, gde je postao fudbaler minhenskog Bajerna.

U timu iz Bavarske je igrao godinu dana u mlađim kategorijama, potom sezonu za B tim pre nego što je 2020. sa 17 godina debitovao za prvi tim Bajerna.

Interesantno, Musijala je u međuvremenu igrao za dve reprezentacije – prvo za Englesku do 15 godina, zatim je nastupao za selekciju Nemačke ispod 16 godina, da bi do 2018. do 2020. igrao za U16, U17 i U21 reprezentaciju Engleske.

No, 2021. godine usledio je definitivan poziv Nemačke, te je za „pancere“ odigrao 35 utakmica uz šest golova.

A sada bi mogao da se po već ustaljenom receptu vrati u Englesku. Naime, za njegove usluge zainteresovan je Mančester siti, koji je spreman da narednog leta plati Bajernu kako bi doveo sjajnog krilnog fudbalera.

Nije poznato koliku sumu traže u Bajernu, ali teško da će smeti da idu previše preko cene, s obzirom na to da Musijali ugovor ističe na leto 2026. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar