Foto: EPA/Youtubue/Screenhoot

Mislio je da ga ne voli, a uvek je bio tu kada je bilo najteže.

Kada se priča o legendama Boke juniors prva asocijacija je Dijego Armando Maradona. Ljubav navijača prema njemu podignuta je na religijski nivo i nijedan fudbaler mu nije bio ravan.

Ako je neko mogao i da pomisli da se svrsta u istu rečenicu sa njim za navijače Boke, bio je Martin Palermo koji je gotovo čitavu karijeru proveo u velikanu iz Buenos Ajresa.

PROČITAJTE JOŠ

Za Boku je odigrao skoro 300 utakmica i postigao 142 gola uz 35 asistencija, a kopačke o klin je okačio 2011. godine.

Iako je bio bog u Buenos Ajresu, popularni „Ludak“ kako mu je bio nadimak nije upevao da se nametne reprezentaciji zbog velike konkurencije, a prvo veliko takmičenje video je u 36 godini, neposredno pre penzije.

Tada je 2010. godine pozvan u selekciju Argentine za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi kada se najmanje nadao.

Tada je selektor bio legendarni Dijego Maradona kojem je postao jedan od ključnih igrača.

Palermo je za Argentinu odigrao tek 15 mečeva i dao je devet golova i mnogi smatraju da je velika nepravda što nije dobio više šansi u reprezentaciju jer je to svojim igrama itekako zaslužio. No, jedan gol se posebno pamti, a to je u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi kada je u sudijskoj nadokadi dao gol za pobedu protiv Perua od 2:1 što je Argentinu odvelo na kraju na Mundijal.

Međutim, kada se najmanje nadao Maradona mu je ispunio životni san i zaigrao je na završno turniru zbog čega će jednom od najboljih igrača svih vremena biti vječno zahvalan. Na Mundijalu u Južnoj Africi je odigrao meč protiv Grčke koji je Argentina dobila sa 2:0, a Palermo je ušao s klupe i postigao gol.

Palermo je nedavno ispričao brojne detalje o svom odnosu sa Maradanom za koga je u početku mislio da ga mrzi, ali se ispostavilo da je uvek bio tu za njega.

„Kada sam prolazio kroz najgori period u životu, a to je kada je preminuo moj sin Dijego se pojavio u bolnici da nas poseti. Te stvari se ne mogu nikada zaboraviti. Rekao mi je da je uz mene i da ga zovem šta god da mi treba“, priča Palermo i nastavlja.

Foto: EPA/JONATHAN BRADY

On je objasnio koliko mu je to značilo

„Nekada jednostavno trebate takvog prijatelja da je tu uz vas kada je najpotrebniji iako nisam mislio da mi je Diego prijatelj. On je dokazao suprotno i bio je tu kada mi je to najviše trebalo, a najmanje očekivao to od njega“.

Palermo je potom objasnio šta je za njega značio Mardona.

„Ne mogu vam opisati koliko je meni Dijego značio. On mi je omogućio da igram svoj prvi Mundijal s 36 godina kada to niko nije očekivao, pa ni ja sam. Svi su govorili da me ne voli, ali evo sada znate kakav smo odnos imali. Izgubio sam zaista velikog prijatelja“.

Palermo je priznao da ga je Maradonina smrt prije dve godine žestoko potresla, a to su najbolje pokazale i njegove suze u ovom podcastu dok je pričao o možda i najvećoj fudbalskoj legendi.

BONUS VIDEO Leteći muzej u čast Maradone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar