Foto: EPA-EFE/Anton Vaganov

Proslavljeni poljski golman Vojčeh Ščensni vraća se iz penzije nedugo nakon što je objavio da se povlači iz fudbala.

Tridesetčetvorogodišnji čuvar mreže je u avgustu ove godine rekao da mu „srce više nije na terenu“ i onda se mesec dana kasnije predomislio zbog Barselone.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je više nego dobar razlog, jer je Barsa u problemu zbog teže povrede tetive u kolenu svog prvog čuvara mreže Marka Andre Ter Štegena.

Ter Štegen će duže pauzirati, što je dovelo klub u nezavidan položaj, a Ščensnom se rukavice još nisu „ni ohladile“.

Poljak je tokom karijere branio za Arsenal, Brentford i Romu, a od 2017. do 2024. je bio među stativama u Juventusu.

„Da, u pregovorima sam i razmatram prelazak u Barselonu. Bilo bi nepoštovanje kad ne bih razmotrio tu opciju u svojoj karijeri. Barsa je jedan od najboljih klubova na svetu“, rekao je Ščensni za Sport.

Sada će kao slobodan igrač doći u Barselonu, pošto se već dogovorio sa katalonskim klubom po pisanju Fabricija Romana, poznatog fudbalskog novinara, ali i španske štampe.

Kako prenose poljski i španski mediji, dobiće ugovor na godinu dana i u narednim danima bi trebalo da prođe medicinske testove da bi mogao da potpiše ugovor.

I kada to učini, neće moći da igra u Ligi šampiona do kraja, jer je rok za licenciranje prošao trećeg septembra, a pitanje je i u kakvoj formi će biti jer nije praktično čitavog leta trenirao timski. To znači da po svoj prilici neće moći da brani ni u Beogradu protiv Crvene zvezde u elitnom takmičenju (četvrto kolo, 6. novembar od 21 sat).

Osim toga, otežavajuća okolnost je što je imao i važeći ugovor s Juventusom do leta 2025, pa će torinskom klubu morati da plati određenu naknadu što se ipak vratio fudbalu.

BONUS VIDEO: Gol Bonifejsa za pobedu 4:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar