Euro 2024 fudbalska utakmica Portugal vs Češka Foto:Tanjug/AP Photo/Petr Josek

Kristijano Ronaldo, čak i dok igra u saudijskom šampionatu, nalazi se u timu Portugala jer to zaslužuje, tvrdi selektor portugalske fubalske reprezentacije Roberto Martinez uoči utakmice protiv Turske.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Selektor tvrdi da je Ronaldo spreman toliko da može da na igra svaka četiri dana bez obzira što ima 39 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Martinez je na konferenciji za novinare branio Ronalda pošto su neki sportski mediji ocenili da je njegova igra bila „prilično bez veze“ u prvom meču Portugala protiv Češke (2:1) na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

„On (Ronaldo) bio je veoma disciplinovan, vredno je radio i veoma je važan igrač za nas jer otvara prostor za druge igrače“, rekao je selektor Portugala.

Španski stručnjak je tako odgovorio novinaru koji ga je pitao da li bi Ronaldo trebalo da bude na klupi i da bude na terenu na kraju meča, posle sezone u saudijskom šampionatu.

„Važno je razumeti šta jedan igrač donosi. Za nas Kristijano donosi iskustvo, znanje, prilike za gol, kretanje, mogućnost otvaranja prostora“, rekao je Martinez.

„Kristijano je u reprezentaciji Portugala jer to zaslužuje. Postigao je 51 gol na 50 mečeva, a sva statistika njegove fizičke spremnosti pokazuje da može da igra svaka četiri dana“, dodao je trener portugalske reprezentacije.

Turska je odigrala energičan prvi meč protiv Gruzije (3:1), što joj omogućava da razmišlja o kvalifikacijama za osminu finala prvi put od Evropskog prvenstva 2008. godine.

Utakmica Portugal – Turska počinje u subotu u 18.00 u sklopu drugog kola na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Ronaldo pogubio živce

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare