Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Fudbaler Mančester Sitija Rodri operisao je koleno desne noge i neće se vraćati na teren do kraja sezone, potvrdio je menadžer "građana" Pep Gvardiola.

Španski vezista baš nije imao sreće, tako da neće pomoći saigračima do kraja sezone u kojoj se brani titula u Premijer ligi i juri novi trofej u Ligi šampiona.

„Rodri je danas operisan. Operisao je prednje ukrštene ligamente, a imao je i oštećenje meniskusa. Ova sezona je za njega gotova, vratiće se sledeće“, saopštio je Gvardiola na današnjoj konferenciji za medije.

Rodri je tešku povredu kolena desne noge doživeo u nedeljnom remiju protiv Arsenala (2:2).

PROČITAJTE JOŠ:

Pouzdani vezista je u Mančester Siti stigao 2019. godine iz madridskog Atletika i postao je jedan od ključnih igrača ekipe prethodnih sezona. Odigrao je 260 utakmica i postigao 26 golova u svim takmičenjima, od kojih je najvažniji u finalu Lige šampiona 2023. godine protiv Intera u pobedi 1:0.

Izostanak Rodrija do kraja sezone nije samo težak udarac za Mančester Siti već i za evropskog prvaka Španiju, koja će morati da pokuša da obrani pehar u Ligi nacija bez njega. Španija će 15. oktobra dočekati Srbiju u meču četvrtog kola grupe A4 Lige nacija.

Gvardiola je na pitanje ko bi mogao da zameni Rodrija, pomenuo sledeća imena: Riko Luis, Mateo Kovačić, Ilkaj Gundogan, Manuel Akandži i Džon Stouns. Od njih petorice dvojica su štoperi, Luis je bek, Gundogan je više ofanzivno orijentisan vezista, dok je nešto defanzivniji Kovačić.

Videćemo da li će Siti zbog povrede Rodrija dovoditi nekoga u zimskom prelaznom roku.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar