Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Supekup Evrope pobedom nad Atalantom rezultatom 2:0.

Meč koji je igran u Varšavi u Poljskoj obeležio je debi Kilijana Mbapea u ekipi Reala koji je uspeo da postigne i gol za 2:0, a pre toga je mrežu Atalante načeo Federiko Valverde.

Ovo je bila rekrodna šesta titula za ekipu Real Madrida koja je tako na najbolji način najavila početak nove sezone.#related-news_0

Real je sada postao rekorder ovog takmičenja i pobegao Barseloni koja je takođe pet puta osvajal ovaj pehar.

U prvom poluvremenu su igrači Raeala igrali dosta mirnije od očekivanog, i tek u finišu su prvi put ozbiljnije zapretili.

Do tada, Atalanta je imala nekoliko izglednih šansi. Prvo je Martin De Ron u 25. minutu pokušao da centrirao, a lopta se odbila od Militaa i pogodila prečku, te je tu dosta sreće imao Real.

Svega dva minuta kasnije, pretio je i Ederson, koji je opalio sa distance, ali je lopta prozujala nadomak desne stative.

Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

A onda, u prvom minutu nadoknade prvog dela igre, Rodrigo je primio loptu u kaznenom prostoru i odmah šutirao, ali je uspeo da pogodi samo prečku, što je ujedno bila i najbolja prilika za Real u dotadašnjem delu meča.

Atalanta je bolje počela i u fdrugom poluvremenu, ali nije iskoristila šanse, pogotovo kada je Kurota odbanio udarac Pašalića.

Konačno je posle toga preoigrao i Real.

Igrao se 59. minut, kada je Federiko Valverde uspeo da pošalje loptu u praznu mrežu, nakon što je Vinisijus Žunior na fenomenalan način uspeo da probije po boku i asistira.

Već dva minuta nakon vodećeg gola, Vinisijus je bio u prilici, kada je dobio loptu i snažno šutirao, ali golman je dobro reagovao. U narednom napadu zapretio je i Džud Belingem, koji je pokazao ponovo koliki je majstor, ali nije uspeo da iskoristi zicer koji je imao, i ponovo je golman italijanskog tima bio na visini zadatka.

Ponovo je Belingem zapretio u 66. minutu, ali je i tada šut koji je išao u donji levi ugao, golman Atalante uspeo da odbrani.

Ipak, dva minuta kasnije, viđeno je ono što su svi i čekali – debitantski gol Kilijana Embapea u dresu Reala.

Igrao se 68. minut, kada je Vinisijus Žunior nesebično asistirao, a Embape se sjajno snašao, i u padu zakucao loptu u gornji desni ugao, za opšte oduševljenje većinskog dela publike.

U nastavku, do kraja nije bilo previše ozbiljnih prilika, već po nekoliko izmena na obe strane.

Real Madrid – Atalanta 2:0

(Valverde 59′. Mbape 68)

Stadion: Narodni (Varšava); Sudija: Sandro Šerer (Švajcarska)

Real Madrid - Atalanta 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar