Euro 2024 fudbalska utakmica Španija vs Italija Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Fudbaleri Španije pobedili su Italiju sa 1:0 u drugom kolu grupe B na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Branilac titule je vrlo često delovao nemoćno na terenu protiv razigrane, mlade i talentovane ekipe Španije gde su i tinejdžeri poput Lamina Jamala dolazili do izražaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je jedini gol za Špance bio delo igrača Italije Rikarda Kalafjorija u 55. minutu, jednako zaslužan za njega bio je i Niko Vilijams, jer je autogol pao posle njegovog centaršut.

Vilijams se šetao kroz odbranu Italije, pogodio je i prečku, promašio zicer i da je bilo sreće, bar neki od devet udaraca u okvir gola „azura“ bi završio iza leđa Đanluiđija Donarume.

Upravo Vilijams, čiji je tim već prošao u nokaut fazu turnira posle pobeda nad Hrvatskom i Italijom (3:0 i 1:0), kaže zbog čega je ovaj uspeh došao.

„Veoma smo srećni. Odigrali smo sjajnu utakmicu. Radili smo kao ‘životinje’. Protiv Hrvatske smo već pokazali da želimo nešto veliko. Znali smo da će biti teško. Italija je sjajan tim“, rekao je Vilijams.

Istakao je i koliko se dobro razume sa Markom Kukureljom na terenu, dok je njihov saigrač Alvaro Morata bio akter u nekoliko šansi i nije iskoristio nijednu.

„Hvala ljudima koji su došli i nadam se da će da nastave da dolaze i podržavaju nas. Rezultat je mogao da bude drugačiji, ali oni imaju sjajnog golmana i igrače u najboljim timovima na svetu“, rekao je Morata posle pobede.

Španiji sada samo kao formalnost ostaje da potvrdi prvo mesto u grupi utakmicom protiv Albanije u ponedeljak od 21 sat, dok se Hrvatska i Italija po svoj prilici bore za drugo mesto i prolaz dalje.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: EURO 2024 – Miloš Veljković posle Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar