Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su špansku Đironu sa 1:0 u prvom meču u novoj sezoni u Ligi šampiona.

PSŽ je okrenuo novi list, nema više ni Mesija, ni Nejmara ni Mbapea, pa se oslanja na neke druge snage u elitnom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ:

I sve do kraja meča sa Đironom, te snage su vodile tešku i iscrpljujuću bitku u kojoj je na kraju poklekao – golman Đirone.

Imao je PSŽ šanse i kada je Marko Asensio pucao pored stative u 13. minutu, pa u 54. minutu kada je Usman Dembele bio zaustavljen bukvalno u poslednjem trenutku.

Tada je sjajno reagovao Ladislav Krejči, dok je na golu i Paulo Gazaniga imao neke dobre intervencije. Upravo je on zaustavio udarac Dembelea u 62. minutu i sve do pred kraj je bio dobar.

A onda je sve uprskao. Igrači PSŽ-a su u 77. minutu tražili penal zbog igranja rukom Krejčija, ali je sudija uz konsultaciju VAR sobe procenio da to nije bilo za kazneni udarac, da bi Rendal Kolo Muani u 82. minutu gađao pored gola nakon veoma dobre varke.

Gazaniga je u 86. minutu odbranio i šut Ašrafa Hakimija, da bi u 90. minutu posle prodora Nuna Mendeša sa leve strane napravio katastrofalnu grešku.

Mendeš je šutirao iskosa oštro i nisko, lopta je prošla kroz ruke i onda između nogu golmana Đirone i završila je u mreži.

PSŽ je do kraja sačuvao prednost i upisao prve bodove u novoj sezoni Lige šampiona, pred naredni meč koji Parižani igraju protiv Arsenala na Emirejtsu prvog oktobra. Đirona naredni meč igra protiv Fejenorda drugog oktobra na svom terenu.

BONUS VIDEO: Gol Sergeja protiv Al Rajana u Ligi šampiona Azije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar