Grčka hapšenje navijača Foto:Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Novi obrt.

Prošlo je dva dana od ubistva navijača AEK-a u Atini i hapšenja velikog broja navijača Dinama nakon krvavog pira, a javnost potresaju neverovatne informacije koje mediji donose u vezi istrage.

PROČITAJTE JOŠ

Policija i dalje traga za ubicom, a od svih uhapšenih u utorak je uzet DNK. Grčka policija traga za još oko 50 pripadnika „Bed blu bojsa“,a grčki „Newsit.gr“ piše da su među 105 uhapšenih huligana tri Grka. Reč je o navijačima Panatinaikosa koji su, prema policijskim izvorima, odveli navijače Dinama u „Novu Filadelfiju“, kvart u kojem se nalazi stadion AEK-a.

Bili su nešto poput lokalnih vodiča, vodili su hrvatski konvoj do mesta sukoba, piše pomenuti portal. Reč je o 26-godišnjaku i 27-godišnjakinji iz obližnjeg Marusija i 22-godišnjaku iz Nove Smirne. Jedan od njih je ranije uhapšen zbog pridruživanja „zločinačkoj organizaciji sa navijačkim poreklom“.

Upravo iza ove konstrukcije krije se velika opasnost za uhapšene huligane. Poslednjih godina u Grčkoj je na snazi zakon po kome veliki broj navijača može biti optužen za udruživanje u zločinačku organizaciju, a to može biti slučaj i sada.

Pre nekoliko godina čak 12 navijača rivalskog PAOK-a osuđeno je na dugogodišnje zatvorske kazne zbog ubistva navijača Arisa.

Mediji su saznali još neke detalje iz uviđaja, od kojih je jedan da je veštačenjem pronađena drvena letva dužine 120 cm i širine 10 cm sa ekserima. Na njemu ima krvi, pa se istražuje da li ima veze sa ubijenim.

Takođe, uhapšenima će biti ukinuta poverljivost telefonskih razgovora, pa će se pokušati da dođe do kontakta i dogovora navijača Dinama i Panatinaikosa, od kojih je nekolicina učestvovala u neredima.

BONUS VIDEO  Dovođenje hrvatskih navijača pred sud u Atini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar