Euro 2024 fudbalska utakmica Srbija Engleska Foto:Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Predrag Rajković, golman Srbije, imao je još jednu sjajnu utakmicu, ovaj put u remiju protiv Španije (0:0) u prvom kolu grupne faze Lige nacija.

Nekoliko puta je Rajković protiv Španije spasao svoj tim, pa je posle Evropskog prvenstva nastavio sa sjajnim partijama. Jedan od novinara ga je upitao koliko ruku ima.

„Dve, dve su dovoljne. To mi je posao, uvek gledam da dam svoj maksimum, a danas mi je pošlo za rukom. Bilo je teško, Španci su baš dobra ekipa. Ali hteo bih da pohvalim ove mlade momke, debitante, koji su se borili i dali poslednji atom snage. Teško je bilo, mislim da treba samo da igramo ovako, da budemo tim i možemo do rezultata“, rekao je Rajković.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedavno je Rajković dobio i treće dete, pa ima više razloga za sreću.

„Treći put postajem otac, ćerka sada. Šaljem poruku supruzi da je mnogo volim, da je prava carica. Hvala joj što mi je podarila ćerku, mnogo je volim. Ovaj ‘clean sheet’ je za njih dvoje, za Relju i Tadiju.“

Srbija je igrala bez nekoliko, makar na papiru najboljih igrača, ali su neki drugi iskočili u prvi plan.

„Bilo je danas dobro, dobro smo igrali, borili se. Ja sam preko 10 godina ovde. Nisam skoro video da se neko ovako istinski borio, do poslednjeg atoma snage. Čestitam svim saigračima i debitantima.“

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je potpuno drugačiji tim Srbije u odnosu na onaj sa Evropskog prvenstva.

„Totalno drugi igrači, druga postava. Žal je što nismo prošli dalje na Evropskom prvenstvu, ali mislim da ovi momci, ovim tempom… Nadam se najboljem u Ligi nacija, a onda i u kvalifikacijama u martu“, zaključio je Rajković.

Srbija će za narednog rivala imati reprezentaciju Danske 8. septembra od 18 časova u gostima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar