Foto:Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia;EPA-EFE/Abir Sultan; CHRIS BRUNSKILL / UPI / Profimedia

Argentinski fudbaler Lionel Mesi je u Kataru pre godinu dana osvojio sve najvrednije u svetu fudbala.

Argentina se popela na krov sveta, Mesijevi dresovi sa tog turnira su prodati za milione dolara, a od spektakla s kraja 2022. i dalje se pamti jedan detalj iz meča u kom su se „gaučosi“ jedva iskobeljali.

PROČITAJTE JOŠ:

Mesi se rugao tadašnjem selektoru Holandije Luju van Galu nakon što je Argentina nadoknadila 0:2 i potom pobedila na penale u četvrtfinalu Mundijala u Kataru.

Trebalo je da prođe više od godinu dana da bi se otkrila pozadina događaja kada je Mesi dvema rukama gestikulirao provokativno prema nekadašnjem selektoru „lala“.

Razlog leži u tome što je Leo „zlopamtilo“ i što je Van Gal mogao da upropasti karijeru njegovom idolu Huanu Romanu Rikelmeu.

U Netfliksovom dokumentarcu „Captains of the World“, otkriveno je da je Holanđanin jedva puštao Rikelmea u vreme kad je bio u Barseloni.

Kad je Rikelme davao golove za Barsu, on je radio istu stvar koju je pre godinu dana uradio Mesi prema Holanđaninu, a novinar Žulijen Loran kaže da „Mesi to nikad nije zaboravio“. O Rikelmeu je u dokumentarcu pričao i sam Mesi.

„Pričao sam sa Romanom i tokom Mundijala, pričali smo posle utakmica“, kazao je Mesi koji se sa: „Previše pričaš“, obratio i Van Galu posle utakmice Svetskog prvenstva.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi Bundeslige u decembru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar