Vedat Murići tzv. Kosovo fudbal reprezentacija
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Pred meč Španije i tzv. Kosova na konferenciji za medije desila se situacija kojoj nije trebalo da bude mesto u Sevilji.

Prvobitno je Španija odredila selekciju protiv koje igra kao „ekipu sa teritorije Kosova“ jer ova zemlja ne priznaje samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine.

PROČITAJTE JOŠ

Savez iz Prištine je pretio i odlaganjem meča, a onda se pojavila informacija da su Španci odlučili da priznaju sve simbole tzv. Kosova pred ovaj meč.

Ovaj meč je zakazan za sredu od 20.45, a i pred meč se desila jedna situacija kojoj nije nije trebalo da bude ovde mesto.

Naime, španski mediji su došli na obraćanje gostujućeg selektora Edoarda Reje, ali je svu slavu konferencije pokupio portparol Bajram Šala.

On nije hteo da dozvoli da selektor odgovori – dok domaći novinari ne izgovore javno da „igraju protiv Kosova“.

Evo kako je tekao pokušaj novinara asa da postavi pitanje i „upadice“ Šale:

„Posle dva teška meča, da li mislite da će Luis Enrike zameniti mnogo igrača za ovaj meč protiv Kosova?“

„Kome je upućeno to pitanje?“

„Treneru“

„Treneru čega? Treneru čega?! Jer, mi nikada nismo videli ime naše reprezentacije u vašim medijima. Pa, eto, da bi to bilo jasno, treneru kog tima se obraćate?“

„Pitanje je bilo za trenera, šta očekuje da će njegov rival promeniti?“

„Da, ali selektoru koje reprezentacije se vi obraćate? Mi nikako da vidimo, nijedan put, ime naše reprezentacije u vašim novinama.“

„Pitanje je za trenera.“

„Koje reprezentacije?!“

„A, Kosovo.“

„E, dobro onda. Sada će on da odgovori“, zadovoljno je rekao Šala, i konačno prepustio reč treneru kome je pitanje i bilo upućeno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar