Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Fudbalski savez tzv. Kosova preti odustajanjem od meča sa Španijom jer je domaćin odlučio da ih zove "ekipa sa teritorije Kosova".

U saopštenju koje je FS Španije objavio ranije ovog utorka upravo je ovako određivao grupu fudbalera protiv kojih će „crvena furija“ igrati meč kvalifikacija za Mundijal.

PROČITAJTE JOŠ

Dva ekipe do sada nisu igrale jer je tzv Kosovo tek 2016. godine priznato od UEFA i FIFA, a prve kvalifikacije je ova selekcija igrala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

„Pravila FIFA i UEFA su kristalo jasna. Bez obzira šta želite vi da poručite, pravila se ne mogu menjati. Očekujemo da se ponašaju u skladu sa pravilima i da ne preduzimaju akcije koje bi naštetile odnose između saveza i dve zemlje“, napisali su, između ostalog, iz FS tzv. Kosova, što je objavio španski „As“.

Savez iz Prištine je tražio da nastupa sa svim simbolima poput himne, grba i naziva i to je postavio kao uslov za odigravanje meča.

Podsetimo, Španija nije priznala nezavisnost zemlje rivala, ali nisu odbili da igraju utakmicu. FS Španije je dobio smernice vlade i stroge protokole koji se moraju poštovati u vezi sa nazivom, himnom i simbolima rivala.

U grupi B se nalaze još i Švedska, Grčka i Gruzija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar