Gavrilo Đurđević, Gavrilo Djurdjević
Foto: Privatna arhiva

Srbija je jutros videla veliku bruku jer su se neki "ljudi" na sraman način poigrali sa humanitarnom akcijom za Gavrilu Đurđeviću iz Kragujevca. Mama Nevena govorila je za Nova.rs o svemu što se dešavalo, ali i emocijama sa kojima se bori od ranog jutra.

Ko je u sredu ujutru proverio aukciju za kupovinu trake Kristijana Ronalda, koju je bacio na meču Srbije i Portugala (2:2), verovatno je ostao šokiran ponuđenom cifrom od 1,2 milijarde dinara. Izgledalo je previše lepo da bi bilo istinito i, nažalost, ispostavilo se da se to te svote stiglo lažnim ponudama, te je ubrzo poništena.

PROČITAJTE JOŠ

Majka šestomesečnog Gavrila ne može da shvati da to može da uradi bilo koji čovek.

„Šta da kažem… Vidite da se neko neumesno poigrao sa celom situacijom i razočarana sam strašno. Da su to uradila neka deca, neko ko ne shvata težinu ove situacije u kojoj smo mi… Ne mogu da zamislim da to može da uradi zreo i razuman čovek“, rekla je Nevena Đurđević za Nova.rs.

Otkrila je da želi da kontaktira vatrogasca koji je uzeo traku nakon susreta kako bi mu se i lično zahvalila.

„Pokušavam da stupim u kontakt sa Đorđem Vukićevićem, dečkom koji je našao traku. Ne mogu da dođem do njegovog broja, bili smo zajedno u emisiji ja sam bila onlajn, a on je bio gost. Ne mogu da stupim u kontakt sa njim da se zahvalim čoveku. Verovatno su oni, vatrogasci kontaktirali ‘Limundo’, nemam informaciju sa tog sajta. Verujem da su to uradili samoinicijativno.“

Gavrilo, Ronaldo, kapitenska traka
Foto: Instagram/zagavrilovupobedu/EPA-EFE/Andrej Cukic

Trenutna cena je šest miliona dinara, a Nevena Đurđević je otkrila da jedno vreme nije mogla ni da priča nakon što se ispostavilo da su ponude bile lažne.

„Sada je iole realna cifra. U šoku smo, pogođeni smo, iskreno smo se nadali i dalje sam neizmerno zahvalna dečku što je došao na tu genijalnu ideju da uzme traku i da izlicitira za zdravlje mog deteta. Mislim to je gest nesvakidašnji, to moram da priznam. Sve što se posle izdešavalo, blago rečeno sam bila u šoku. Nisam mogla ni da pričam, skupljamo toliku sumu. Počinjem da razmišljam da li postoje takvi ljudi koji bi tako nešto uradili, mislim to je dete.“

Objasnila je i šta je pomislila kada je prvi put videla tu, ispostaviće se, lažnu sumu od 1,2 milijardi dinara.

„Jutros kada sam ustala u pola šest kada sam videla tu sumu rekla sam sebi: ‘Pa, ovo je fenomenalno, ako se i razbole imaće dovoljno za svu decu. Ovako će moći da se izleče sva deca, mislim 10 miliona evra je stvarno ogromna suma. Verujem da bi bila dovoljna za svu dečicu da odu na lečenje, to sam prvo pomislila, ali videćemo kako će biti na kraju. Nadamo se da će biti dobro“, završila je Nevena Đurđević za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare