Španci igraju protiv tzv. Kosova, ali po svojim pravilima

Fudbal 09. mar. 202118:59 > 21:49
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Fudbalsku reprezentaiciju Španije očekuje meč protiv takozvanog Kosova, ali su iz fudbalskog saveza ove zemlje odlučili da igraju po svojim pravilima.

PROČITAJTE JOŠ...

Žreb je hteo da Španci kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru otvore protiv nacionalne države samoproglašene republike Kosovo čiju nezavisnost ne priznaju, pa će ona biti odigrana pod posebnim pravilima.

Kako je prenela španska „Marka“, pravila je propisalo tamošnje Ministarstvo inostranih poslova, a prvo glasi da delegacija koja dolazi sa takozvanog Kosova neće moći da ima tretman suverene države.

Organizatorima i komentatorima je zabranjeno da rivala Španije nazivaju Kosovom. već će morati da koriste termin „ekipa sa teritorije Kosova“, dok će zastava biti prikazana odvojeno od zastave Španije.

Pored toga, za razliku od španske, pesma koja će predstaviti ovu selekciju neće biti označena kao himna, već kao muzika koja predstavlja teritoriju Kosova.

Ovo inače nije prvi put da se neka država nalazi u ovakvoj situaciji, s obzirom na to da je tokom Svetskog šampionata u Španiji 1982. godine Argentincima bilo zabranjeno da koriste zvaničan naziv za Englesku na meču protiv Nemačke, s obzirom na to da je nešto ranije okončan Foklandski rat.

Meč će biti odigran u okviru grupe B, u kojoj su još Švedska, Grčka i Gruzija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar