kosovo
Foto:EPA-EFE/STRINGER

Vlada Španije dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne tzv. Kosovu, na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, prenosi list Konfidensijal.

PROČITAJTE JOŠ

Utakmica između Španije i tzv. Kosova na progamu je 31. marta u Sevilji, a prevobitno je bilo saopšteno da će se meč odigrati bez obeležja tzv. Kosova, čiju jednostrano proglašenu nezavisnost Španija ne priznaje.

Nakon toga su usledile oštre reakcije Prištine, a predstavnici dva saveza složili su se da meč kvalifikacija bude organizovan u skladu sa protokolima i pravilima FIFA i UEFA.

Kako navodi Konfidensijal, ipak će doći do isticanja državnih simbola, uz intoniranje himne.

„Sada su FIFA i UEFA te koje ruše špansku poziciju, primoravajući je da prihvati prezentovanje celokupne kosovske nacionalne simbolike u Sevilji. Iako je Španija već pružila ruku u manjim događajima, poput Svetskog kupa u rukometu za igrače do 21 godine, održanog prošle godine u Galiciji, ovog puta Kosovo će napraviti još jedan korak napred u fudbalskoj utakmici između seniorskih timova, u kvalifikacijama za sledeće Svetsko prvenstvo, što će ispratiti i televizijske kamere iz celog sveta“, piše španski Konfidensijal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare