Nacionalni stadion
Nacionalni stadion. Foto: Ministarstvo finansija

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, najavio je danas, na obeležavanju početka radova na izgradnji saobraćajnice Novi Beograd - Surčin koja će povezati Beograd sa autoputem "Miloš Veliki", da ove godine počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu.

PREPORUČUJEMO

„Izgradnja Nacionalnog stadiona će biti izvanredan razvojni projekat za opštinu Surčin, ali i za celu Srbiju. Već ove godine krećemo u izgradnju, biće velelpan, dobrim delom će biti od drveta i biće jedan od najmodernijiih stadiona u Evropi“, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će se nedaleko odatle nalaziti nova saobraćajnica Novi Beograd – Surčin od 7,9 kilometara, koja će za 10 do 12 kilometara skratiti izlaz na autoput „Miloš Veliki“.

Predsednik je rekao da će Nacionalni stadion postati novi centar okupljanja građana i privrednika, pošto će tu biti izgrađena dobra infrasrtuktura i postojaće dobra saobraćajna veza sa gradom.

„Srbija je danas najveće gradilište u Evropi“, naglasio je Vučić.

Govoreći o deonici Novi Beograd – Surčin kaže da će ona spojiti najnaseljeniji deo Novog Beograde – blokove – sa Surčinskom petljom odnosno izlaskom na autoput, i da će tako Beograđanima biti mnogo bliži i Zlatibor, Užice, Čačak, Valjevo i druga mesta u tom delu Srbije.

Kaže da Beograđani ranije i nisu doživljavali Surčin kao deo grada, ali da će to zbog nove saobraćajnice i izgradnje Nacionalnog stadiona postati jedna od najlepših i najtraženijih delova grada.

Nacionalni stadion Nacionalni stadion
Nacionalni stadion Nacionalni stadion
Nacionalni stadion Nacionalni stadion

Vučić dodaje da je već sada cena kvadrata na teritoriji opštine Surčin porasla od 20 do čak 50 odsto.

Komercijalni ugovor za deonicu Novi Beogad – Surčin, čija je dužina 7,9 kilometara, potpisan je sa kompanijom Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani (C C C C), a njegova vrednost je 70,5 miliona evra.

Ta deonica autoputa „Miloš Veliki“ je građevinski veoma zahtevna, jer prolazi kroz naseljeno područje. Kada ova deonica bude završena, vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske ulice i Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare