Milorad Dodik, Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

I dok se čitava Evropa divila senzaciji Gruzijaca, podvigu Rumuna i čudila se se šta se dešava u grupi C (po mišljenju mnogih najgora grupa na velikom takmičenju od Mundijala 1990. godine), Srbija se bavila - kojim avionom se letelo za Nemačku?

Najavili su svi, uključujući i selektora Dragana Stojkovića, analizu urađenog, ali je malo ko mislio da će analiza uključivati faktor „hrvatskog aviona“. Da, predsedniku Aleksandru Vučiću je to zasmetalo najviše od svega, a o tome nas je izvestila Ana Brnabić, predsednica Skupštine. To govori dovoljno i o srpskoj politici i o srpskom fudbalu.

Nikada nije bitno ono što zaista treba da bude bitno.

Vučić se sada zabavlja time što kritikuje Piksija kog provlači kroz blato, slično onom u kom se sa njim zaista zaglavio u autobusu. Od toga da sede zajedno došlo se do toga da ga Vučić „politički amputira“. Selektor je možda sada naučio lekciju koja uključuje đavola i tikve, možda…

PROČITAJTE JOŠ

Piksi se nalazi pod takvog baražnom paljbom sada da prosto nekako osećate gotovo grižu savesti. Onda se setite Engleske, Danske i Slovenije i još jednom poželite da ga ispratite sa mesta selektora. Ko će doći – to je pitanje na koje niko nema pravi odgovor.

U međuvremenu predsednik pokušava sebe da predstavi i kao vrhunskog autoriteta za fudbal (pošto je to već za pivo, vino, namensku industriju, proizvodnju svega i svačega), ali ovaj savant toponima ovog puta baca „pod voz“ selektora. Napravio je probni balon, pa u skladu sa svojim načinom vladanja prethodnih 10 godina, kroz nekakve ankete i osećanje javnog mnjenja pokušava da donese odluku da li da Piksi ostane ili ne.

Već prvog dana po ispadanju Srbije sa EURO 2024 je postalo jasno da je Piksi bivši. I sada je Vučiću problem što je Srbija davala FSS? Sada je problem što Piksi ima veliku platu? Još da je mogao da iskoristi krilaticu „oni bivši“ i cirkus bi bio kompletan.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Lepo je Vučić uspeo da banalizuje stvari pričom o „hrvatskom avionu“, iako je zaboravio da je upravo on ćutao o tome 15 dana. Predsedniče, šta ste nam još prećutali? Šta će ostati iza vas jednog dana?

Kako to da vam to tada nije smetalo, čime taj populistički potez gde će nešto hrvatsko odmah biti okarakteristano kao loše, kao baksuzno.

Neverovatno…

PIKSI NA EURO 2024

Nacionalizam, pritajeni rasizam, ma šta god da želite da učitate činjenica je da predsednik zemlje dobije pet naručenih pitanja o selektoru Srbije. Možda bi trebalo da rešava neka važnija pitanja poput inflacije (koja će uskoro postati galopirajuća), gubitka radne snage, zabrane zapošljavanja u prosvetu ili gaženja nevine dece…

Mnogo, mnogo je važnijih pitanja, ali će on ovo iskoristiti da napravi svoj letnji igrokaz u kom će početi da pravi lažnu tenziju sa Hrvatskom, hrvatskim medijima i političarima.

Da li znači da si Italijan što nosiš preskupa italijanska odela? Da li si Amerikanc jer koristiš Ajfon ili Korejac zbog Samsunga? Da li si Afrikanac, jer se staklo pravi od peska iz Sahare?

Ta logika je jednaka onoj da je tabla crna i da je crnac crn. Dakle, crnac je tabla. Pogrešna je na toliko nivoa.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar