Dragan Stojković Piksi Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, najavio je meč sa Španijom u 4. kolu grupne faze A divizije Lige nacije.

Nakon što je Srbija pobedila Švajcarsku sa 2:0 posle autogola Nika Elvedija i prelepog pogotka Aleksandra Mitrovića, selektor Piksi se već okrenuo utakmici sa Španijom.

Fudbaleri i strušnji štab Srbije prespavaće u Nišu, a onda će već u nedelju leteti za Španiju, gde ih u utorak očekuje meč od 20.45 protiv prvaka Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Piksi nije bio zadovoljan organizacijom puta pred meč sa Danskom u prošlom reprezentativnom prozoru, ali sada se mnogo toga promenilo.

„Više sam bio ljut na program puta u Kopenhagen. Ustali smo u pet, to nije dobro za profesionalnu ekipu. Imali smo samo Jovića u špicu pre mesec dana, protiv Španije u Beogradu mi je tražio izmenu, jer je umoran bio zbog neigranja. Teško je očekivati da dve utakmice u tri dana odigra na visokom nivou. To je bio problem. Zato u nedelju letimo za Španiju, pa ćemo na miru da sačekamo i pripremimo utakmicu. Imaćemo dovoljno vremena. Letimo oko podneva. Ne moramo da hvatamo pekarski avion. Nije mi drago kad izgubim igrača zbog povrede, Saša Lukić je igrač od poverenja, moramo da pronađemo zamenu. Grujić je odigrao 45 minuta, Mitrović je igrao 70, želja mi je bila da ga odmorim“, rekao je Piksi između ostalog na konferenciji posle meča sa Švajcarskom. 

Još malo je pričao duelu sa Španijom. Podsetimo, u Beogradu su Srbija i Španija odigrale bez golova u 1. kolu Lige nacija.

„Moramo da damo sve od sebe. Videćemo, velika utakmica, radujem se, igramo sa najboljom ekipom u Evropi. Momci ne treba da se opterećuju, moraju da prate instinkt i da pokušaju da daju sve od sebe. Imamo vremena, ne mnogo, ali da sagledamo neke stvari, da li će doći do nekog osveženja u timu, moguće, ne kažem da nije. Hvala Leskovcu, hvala ljudima i što se mene tiče laku noć“, zaključio je Piksi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare