Dragan Stojković Piksi Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Imaće selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, nešto slabiji sastav u prvim mečevima Lige nacija naredne sedmice, pošto u selekciji neće biti Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

Piksi se sada oglasio i objasnio je zbog čega nećemo gledati jedne od najboljih fudbalera Srbije u Beogradu i Danskoj.

Srbija će 5. septembra od 20.45 igrati na Marakani protiv Španije, dok će tri dana kasnije igrati protiv Danske od 18 časova.

PROČITAJTE JOŠ

„Što se tiče Vlahovića, Sergeja i Mitra stvari su vrlo jednostavne. Vlahović me je zvao, rekao da ima porodične probleme, u to ne ulazim i nadam se da će to što ima rešiti na pozitivan način, što mu iskreno želim. Mitrović i Sergej praktično sve vreme igraju u Al Hilalu pod povredama. Momci su se javili, pričali smo, razumem sve, hoće da iskoriste vreme kako bi te povrede sanirali. Kod Mitrovića je problem zadnja loža, kod Sergeja bol u leđima, igra pod injekcijama, mislim da je reč o pršljenu“, objasnio je Piksi.

Od dresa Srbije se posle Nemačke oprostio kapiten Dušan Tadić, dok se na Stojkovićevom širem spisku od učesnika Evropskog prevenstva nisu našli ni Vanja Milinković Savić, Filip Kostić, Nemanja Gudelj, Mijat Gaćinović, Filip Mladenović, Srđan Mijailović i Uroš Spajić.

Sa otkazima Mitrovića i Vlahovića, Piksi ostaje samo sa trojicom napadača na raspolaganju: Lukom Jovićem, Petrom Ratkovim i Mihajlom Ivanovićem.

BONUS VIDEO Gol Mitrovića za 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare