Foto: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Fudbaleri Srbije okupiće se uskoro pred nastavak kvalifikacija za Mundijal 2022. u Kataru, a iza sebe su imali dobar klupski vikend.

PROČITAJTE JOŠ

Na Ostrvu je Aleksandar Mitrović nastavio sa golovima u dresu Fulama, otključao he bravu Hala (2:0), a isto je prethodno učinio u duelima sa Milvolom i Hadersfildom.

Dovoljno za tri gola u sezoni i lidersku poziciju u Čempionšipu.

Počela je i Serija A, i već na startu dobro izdanje srpskih reprezentativaca. Mnogi od njih dobili su visoke ocene za učinak od inače strogih italijanskih izveštača. Sergej Milinković-Savić slavio je na gostovanju Empoliju (1:3) i postigao prvi ovosezonski gol za Lacio, kod drugog je bio asisistent.

Ulogu asistenta i strelca imao je i raspoloženi Filip Đuričić u pobedi Sasuola u Veroni rezultatom 3:2. Za domaći tim dobru partiju pružio je Darko Lazović (asistent kod jednog gola), Ivan Ilić je u igri bio od 72. minuta, dok je Đuričić zamenjen u 83.

Slavlje srpskih fudbalera u Fjorentini; Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Saša Lukić je bio starter za Torino u porazu od sa Atalante 1:2.

Uzbudljiv meč viđen je na Olimpiku, Roma je slavila 3:1 protiv Fjorentine za koju su nastupali Dušan Vlahović i Nikola Milenković. Naš defanzivac je postigao lep gol za izjednačenje, ali Rimljani su do kraja meča uspeli da trijumfuju.

Obojica su odigrala celu utakmicu, Aleksa Terzić je ostao na klupi, povratnik Matija Nastasić nije se našao u protokolu.

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

U Bundesligi standardan je bio Filip Kostić u dresu Ajntrahta iz Frankfurta koji je remizirao (0:0) sa Augsburgom, kao i Mijat Gaćinović (igrao od 79. minuta) sa Union Berlinom (2:2).

U Cvajti je Miloš Veljković bio starter i osvojio bod sa Verderom (0:0) na gostovanju Karlsrueu.

Mladi defanzivac Strahinja Pavlović počeo je i drugi vezani ligaški meč u Monaku, ovaj put u porazu od Lensa (0:2). U Ligi 1 beležimo i odbrane Predraga Rajkovića za Rems koji je osvojio bod u Mecu (1:1), Mihailo Ristić je slavio sa Monpeljeom protiv Lorijena (3:1), naš reprezentativac je igrao od 72. minuta.

Kolo u La Ligi se završava ovog ponedeljka kada Sevilja Marka Dmitrovića i Nemanje Gudelja dočekuje Hetafe Nemanje Maksimovića i Stefana Mitrovića.
Za vikend je Uroš Račić u dresu Valensije bio starter i dao doprinos u osvojenom bodu na gostaovanju Granadi (1:1). Real je odigrao 3:3 na gostovanju Levanteu, a Luka Jović je igrao poslednjih 10-tak minuta kada su gosti iz Madrida uspeli da stignu do boda.

Bivši golman Voždovca Marko Ilić bio je među stativama u pobedi svog Kortrijka od 2:0 u gostima Sent Trudenu.

Svakako treba istaći i odličnu formu novog A reprezentativca Veljka Birmančevića. Bivši igrač Čukaričkog je jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate Malmea u kvalifikacijama ua Ligu šampiona (postigao gol protiv Rendžersa i Ludogoreca), a sada je bio strelac prvog gola u meču švedskog šampionata protiv Degeforša (3:0).

Dušan Tadić, kapiten Srbije i Ajaksa, gostovao je sa „kopljanicima“ Tventeu i osvojio „samo“ bod (1:1), „samo“ jer nas je klub iz Amsterdama navikao da dominira u Erediviziji.

BONUS VIDEO: „A sad adio“ i suze Dejana Savića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar