Nica, Francuska, Olimpik, fudbal, tuča, haos
Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Scene kakvim nije mesto na fudbalskim utakmicama, tuča navijača i fudbalera, stručnog štaba desile su se u Francuskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Igrao se meč Nice i Olimpika iz Marseja i Nica je bila domaćin, a njeni navijači su izazvali potpuni haos u poslednjoj četvrtini susreta.

Flašicom su gađali Dmitria Pajea, fudbalera Olimpika iz Marseja, on je pao na travu pred sudijom Bastijenom, a onda nije ostao dužan navijačima, već je uzvratio i bacio flašicu nazad ka tribinama.

Priključila mu se nekolicina igrača, od kojih je Alvaro upućivao psovke ka tribini gde su bili ultrasi Nice. Za to vreme su fudbaleri ovog kluba Džastin Klajvert i kapiten Dante probali da smire tenzije.

Nije uspelo jer je već bilo prekasno.

Bačena flašica je pokrenula lavinu dešavanja i masovnu tuču u kojoj su učestvovali praktično svi na terenu, a priključili su se najokoreliji huligani Nice.

Pojedini su odmah odlučili da krenu put svlačionice, poput Kaspera Dolberga, dok se na licu mesta redarima priključila i policija.

Ceo slučaj pogoršala je i reakcija trenera Olimpika Horhea Sampaolija, koji nije mogao da se smiri već je uleteo da se bije sa navijačima.

Njega su uporno pokušavali da smire Žak Abardonado, jedan od njegovih asistenata i igrač Džengiz Under. Sudija je stoga odlučio da prekine ludilo na Alijanc Rivijeri.

Većina igrača Olimpika je krenula ka svlačionicama i tek onda je Kristof Galtije, trener Nice iskoristio priliku da proba da smiri i Pajea, dok je predsednik kluba Žan-Pjer River probao da se obrati navijačima.

U trenutku kada je meč prekinut, Nica je vodila sa 1:0 golom Dolberga, ali bi sada, za „zelenim stolom“ ishod mogao da bude potpuno drugačiji i bude zabeležen u korist Marseja.

Nica je bila domaćin i nije obezbedila uslove za bezbedno odigravanje meča na Rivijeri, dok su njeni navijači napravili čitav incident.

U međuvremenu su se pojavile i zastrašujuće fotografije Luana Peresa, Matea Genduzija i Pajea, koji su iz svlačionice objavili slike ogrebanih vratova i leđa.

Sat posle prekida igrači Nice vratili su se na teren da bi se zagrejali, ali fudbaleri Olimpika nisu hteli da nastave meč zbog bezbednosti i sve je prekinuto, pa se sada čeka epilog.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare