Pep Gvardiola stolica
Foto: Screenshot Reedit Premier league

Mančester siti i Arsenal remizirali su u petom kolu Premijer lige (2:2), a jedan gest Pepa Gvardiole, trenera "građana", privukao je posebnu pažnju.

Siti je izvukao bod golom Džona Stonsa u 98. minutu u dubokoj nadoknadi vremena, a koliko je to strastveno pratio Gvardiola videlo se nakon primljenog pogotka.

PROČITAJTE JOŠ

Gvardiola je bio besan kada Rikardo Kalafiori pogodio za 1:1 u 22. minutu pa je đonom snažno udario u stolicu.

Naslon se savio posle udarca, a ovako je to izgledalo.

Gvardiola tvrdi da je remi bio jedini zasluženi rezultat.

„Ne znam koliko igrača Arsenala je osetilo grčeve, ali to, naravno, može da se dogodi u zahtvenoj utakmici. Ubacivali smo i ubacivali te u sredini imali Rubena Diaza, Manuela Akanđija i Erlinga Holana, ali teško je postići gol jer oni imaju Deklana Rajsa, Vilijama Salibu, Gabrijela i Kalafiorija. Na kraju smo dobili ono što smo zaslužili“, rekao je Gvardiola.

Osvrnuo se i na odugovlačenje fudbalera Arsenala.

„Možda bih i ja uradio isto jer se radi o desetorici igrača. Morate Mikela Artetu pitati koja im je bila taktika. Odigravali su dobre duge lopte na snažnog Kaija Haverca, a zatim kupili druge lopte. Na kraju smo bili strpljivi, imali prilike i postigli pogodak, to je sve“, poručio je posle meča.

Bio je ovo prvi remi za Siti u novoj sezoni, a i dalje je prvoplasirani tim prvenstva sa 13 bodova. Po bod manje imaju Liverpul i Aston Vila, dok Arsenal ima 11.

BONUS VIDEO Pep Gvardiola pred novinarima u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar