Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Treneru Partizana Aleksandru Stanojeviću se spočitava da je oterao Sejdubu Sumu, kao i da se nije radovao golu Bibrasa Natha u meču sa Crvenom zvezdom, ali i još dosta toga, zbog čega je rešio da otvoreno priča o svemu.

Partizan „gazi“ na terenu u Superligi, ima gol razliku 33:3 posle 10 kola, uz devet pobeda i remi protiv Crvene zvezde sa 1:1. Kada bi se gledala samo tabela, reklo bi se da u Humskoj sve izgleda idilično, zapravo je potpuno drugačija situacija.

PROČITAJTE JOŠ

Ništa od problema ne odražava se na rezultat, Stanojević je po dolasku preporodio ekipu i napravio niz od čak 17 pobeda, do prolećnog derbija sa Crvenom zvezdom, koja je bila bolja sa 1:0, u utakmici odigranoj 7. aprila ove godine. Razlika napravljena u mandatu Sava Miloševića donela je Zvezdi titulu, sada je Stanojević šampionat otvorio efikasno, uveo je tim u Ligu konferencija i ima samo jedan poraz od Santa Klare od 2:1, koji je anuliran sa 2:0 u Humskoj za dalji prolaz u grupnu fazu trećeg evropskog takmičenja.

Stanojević je proletos krivicom uprave ostao bez najboljeg igrača Takume Asana, sada se Partizan oprostio od Sejdube Sume i odlazak Gvinejca je izazvao novu buru u Humskoj, ali i teorije zavere zbog kojih je trener Partizana izgubio nerve. Dugo je ćutao na brojne pretpostavke, insinuacije i paranoje, zbog čega je rešio da povuče radikalan i neočekivani potez.

To je učinio posle pobede nad Spartakom iz Subotice sa 5:0.

„Pozivam navijače sa svih tribina, kao i one koji od kuće gledaju, da učestvuju na tribini koju ću organizovati. Svako će moći da postavi pitanje. Šta god želite da me pitate, sva pitanja koja kruže ovih dana ove ili one vrste, da li su teorije zavere ili ne. Na sve ću odgovoriti i želim da imamo interaktivnu komunikaciju. Zato ih pozivam da se priključe, da dođu i da mi postave pitanje. Važno je samo da budu u crno-beloj odeći“, istakao je trener crno-belih.

Prema njegovim rečima, postojaće samo dva uslova ukoliko neko želi da priča sa trenerom Partizana. Prvo mora da bude stariji od 16 godina, a zatim i da dođe na tribinu u crno-beloj odeći.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Važno je da imaju više od 16 godina, jer je to ozbiljna stvar. Deca inače mogu da dođu na naš stadion kad god mogu, ali želimo da ovo bude ozbiljno pa mora da postoji granica“, zaključio je Stanojević, a tribina je zakazana za 14 sati ovog utorka.

Inače, Stanojeviću se spočitavalo da gaji odbojnost prema stranim fudbalerima i da ih šikanira, što u slučaju Sume predstavlja nonsens iz više razloga. Gvinejac je imao problem sa Miroslavom Đukićem i Zoranom Mirkovićem, samo je Savo Milošević igru podredio kvalitetima Sejdube, ali je ostajao bez rezultata.

Kod Stanojevića nema nedodirljivih i nema dodatnog „kredita“ i rasterećenja po pitanju zadataka na terenu. U trenutku kada iza njega stoje rezultati, iluzorno je dovoditi u pitanje njegove odluke, naročito kadrovske kada su u pitanju igrači koje je zatekao u klubu. Istovremeno, Bibras Natho je nosilac igre, Rikardo Gomeš prvi strelac lige sa čak 12 pogodaka.

Pored toga, kulminaciju su izazvale teorije da se Stanojević „sklanja“ Zvezdi i da se nije radovao golu Natha u večitom derbiju protiv Crvene zvezde. Stanojević se tada samo hladnokrvno okrenuo nazad ka klupi, a sam pogodak viđen je posle 30-minutne dominacije Crvene zvezde, kada baš i nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo samom igrom. Takvo raspoloženje često se viđa kod trenera, ali je bilo povod za nove optužbe na račun Stanojevića.

Iako deluje apsurdno da trener kluba kakav je Partizan povlači ovakav potez sa organizovanjem tribine i odgovara na prozivke sa društvenih mreža i portala, to je ujedno i posledica toga što klub nije adekvatno stao iza njega u brojnim situacijama.

BONUS VIDEO Zvižduci Ostoji Mijailoviću, ovacije Saši Iliću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar