Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Šampionska trka između Crvene zvezde i Partizana odavno nije bila zanimljivija, ali ni bezobzirnija prema ostalim klubovima.

To je kulminiralo odlaganjem utakmice Crvena zvezda – Voždovac (22. septembar) zbog stomačnog virusa i problema čak 10 igrača, ali je tim sa Marakane bio spreman za Novi Pazar i gostovanje u nedelju.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda nije prekršila propise, samo se poigrala sa njima i iskoristila ih za malo dužu pauzu posle derbija, odnosno slabiji ritam utakmica uoči gostovanja Ludogorecu u Ligi Evrope.

Glas protiv ovakih odluka ne dižu klubovi direktni rivali na čiju štetu do ovoga dolazi, i koji se za datu utakmicu spremaju, to je u ime Partizana učinio Aleksandar Stanojević.

„Utakmice posle derbija su vrlo teške, imamo povređenih i umornih igrača, ali ne tražimo alibi i način da izbegnemo utakmicu. Iskreno, razočaran sam, to je skandal da se ovako odlažu utakmice. Ne znam kako se neko ne oglasi i ne kaže zašto se odlažu. To je neregularno i ne dovodi nas sve u ravnopravan položaj. Ove tri ekipe koje žele da odlože utakmice zbog virusa dovode u pitanje regularnost. Imamo težak raspored, a protivnik, mislim na Zvezdu, odlaže utakmicu zbog… Verujem da imaju bolesne igrače, ali svi mi imamo roster od 30 fudbalera i 10, 20 puta veće budžete i moramo da budemo svi isti. I mi imamo umorne i bolesne igrače, ali ih ne šaljem kod školskog lekara da dobiju uverenje da su bolesni“ bile su reči Stanojevića, ali je i Partizan iskoristio mogućnost odlaganja u avgustu, posle pobede nad Sočijem.

Metalac će sačekati na novi termin, Partizan se spremio za Santa Klaru, a tada su problematični bili nastupi Nemanje Jovića, Aleksandra Šćekića, Danila Pantića, Aleksandra Miljkovića, Ivana Obradovića i Aleksandra Lutovca.

Sve to bilo je u „interesu srpskog fudbala“, mada bi u interesu srpskog fudbala i da se Zvezda i Partizan malo više pomuče, da Stanković i Stanojević naiđu na tvrđu prepreku i da se sezona ne svede na brojanje nizova pobeda protiv timova koji trenere menjaju kao na traci, uz čekanje derbija, gde će se „na krv i nož“ odlučivati šampion.

Da li su Voždovac i Metalac „aždaje“ za Bojana Ostojića, Marka Živkovića, Lazara Pavlovića, pomalo zaboravljenog Milana Lolu Smiljanića, Nikolu Štulića, odnosno Njegoša Petrovića, Veljka Nikolića, još jednog zaboravljenog igrača, Aksela Bakajoka?

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

U međuvremenu, ogoljena je činjenica da sedmočlana Medicinska komisija Fudbalskog saveza Srbije ne radi svoj posao i ne vrši dodatne analize igrača. Predsednik komisije, doktor Miljko Ristić, čak nije upućen u propozicije i sopstvena zaduženja, a iz FSS iluzorno je očekivati bilo kakvu reakciju ili pokušaj da se brukanje i ponižavanje ostalih superligaša u narednom periodu spreči.

Večiti, imate dovoljno igrača, ponosite se omladinskim školama, valjda nećete ni propasti ako izgubite neki bod.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Derbi nije mogao da prođe bez uhapšenih navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar