Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Partizana sjajno su počeli sezonu, a onda je trener Aleksandar Stanojević zapretio da neće više da radi ovde, održala se tajna Skupština, oglasio se nezadovoljni Suma, Zvezda se igra s njima.

Serija pobeda u prvenstvu kojom su oboreni svi rekordi, odlični rezultati u Evropi, lansiranje novih talenata i pozitivna energija bili su simbol ovosezonskog Partizana.

Prednost u borbi za titulu i proleće u Evropi na vidiku mirisali su na jednu od najboljih sezona u istoriji kluba.

PROČITAJTE JOŠ

U samo nekoliko dana situacija je iz euforije prešla u haos i melodramu.

Samo dan pred večiti derbi, bivši funkcioner Partizana, Vladimir Vuletić, javnosti je otkrio da je u ilegali održana Skupština kluba.

„Tajno održana godišnja Skupština Partizana od 15. septembra, za koju poziv nisu dobili svi njeni članovi, vrhunac je bahatog, protivzakonitog i nestataturarnog postupanja kvinsliškog dvojca Vučelić-Vazura, uz pomagače u skupštinskim redovima. Odgovaraće svi po zakonu“, otkrio je Vuletić da se u klubu nešto kuva.

Dobri rezultati i isčekivanje duela sa Zvezdom, ostavili su po strani ove optužbe, ali kada se spustila zavesa na derbi, usledili su novi potresi.

Crvena zvezda je zatražila odlaganje utakmice vanrednog kola Superlige Srbije protiv Voždovca zbog problema sa stomačnim virusom nekolicine igrača, a odluku da joj se izađe u susret pratile su brojne kontroverze.

Sumnja u proceduru i verodostojnost informacija koju je klub iz Ljutice Bogdana dostavio, kako da je bio okidač za buru koja je usledila.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Aleksandar Stanojević je konferenciju pred meč protiv Mladosti iz Lučana posvetio optužbama na račun Crvene zvezde i njenog odloženog meča.

„Dovodite nas u situaciju da sumnjamo u institucije ovde i da radimo ovaj posao koji radimo. Nemojte to da radite. Ima li neko od novinara, da kaže nešto? Je l’ moguće da verujete da zbog virusa ne mogu da igraju utakmicu? Imaju 30 igrača, što ne napišete to Ili se ovde već zna ko će biti šampion“, rekao je Stanojević.

Stanojević je poručio i da „neće da se bavi više ovim poslom i da neće da radi ovde„, nakon čega je ljutit napustio konferenciju.

Nekoliko sati kasnije, usledila je prava španska serija, kada je Sejduba Suma koji se nalazi na tankom ledu zbog kršenja klupske discipline u emotivnom videu optužio Stanojevića i Partizan da ga šikaniraju i šire laži o njemu.

Foto: Screenshot Instagram Soumah

„Hoću da igram, ali ja ne biram. Moram da se borim da uđem u tim. Ali neko kao trener ne želi da igram“, rekao je između ostalog Suma koji je demantovao klupsku verziju njegovih izostanaka i problema sa povredama.

Ubrzo je usledio i odgovor sportskog direktora Ivice Ilieva koji je besno uzvrstio na Sumine optužbe.

„Sve što je izneo je velika laž, jer je sve radio na svoju ruku“, rekao je Iliev i najavio žestoke kazne za igrača.

Odmah se uključio i profesor Vuletić koji nije propustio priliku da sipa so na ranu i podseti Ilieva da nije hteo da oprosti klubu novac na ime duga od 3.000 evra kada je postao sportski direktor i da nema prava da bilo kome priča o lojalnosti.

Crno-bela idila tako je neočekivano i naglo završena, a iako u rezultatskom smislu sve ide kao po loju, Partizan trese ozbiljna unutrašnja kriza koja bi mogla da u kratkom roku uništi sve to je od početka sezone urađeno.

BONUS VIDEO Policija privela navijača Partizana na derbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare