Foto: Starsport

Partizan je ubedljivo savladao Spartaka sa 5:0 u 11. kolu Superlige Srvije i time ponovo stekao pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

PROČITAJTE JOŠ

Dvostruki strelac je bio Rikardo, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Terzić. Holender i Menig koji je zabeležio i dve asistencije.

Od samog starta je Partizan zaigrao ofanzivno sa željom da što pre otvori protivnika koji je došao da se brani.

Krenuli su crno-beli da pletu mrežu i da vrše konstantan pritisak, da bi u 14. minutu usledio prvi gol na meču.

Menig koji je briljirao u prvom poluvremenu je odličnim dodavanjem probio odbranu Spartaka i servirao idealnu loptu Rikardu. Gomeš je primio, obišao golmana i zakucao loptu u mrežu za svoj 11. gol u prvenstvu.

Foto: Starsport

Nastavio je Partizan sa napadima, a prilike su promašivali Terzić, Rikardo, Natho i Menig. Upravo je Holanđanin bio igrač koji je svojim prodorima i dodavanjima izbacivao saigrače u odlične šanse.

Spartak je sa druge strane imao jednu dobru priliku, ali je Srećković iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola.

Kada je izgledalo da će Partizan sa minimalnom prednošću da ode na odmor, usledio je novi pogodak.

Ponovo je Menig prošao po levoj strani i poslao loptu na peterac. Rikardo je promašio, ali je natrčao na drugoj stativi Terzić i uprkos pokušaju golmana Spartaka da odbrani udarac duplirao prednost.

Nisu stali crno-beli ni u nastavku meča.

Prvu veliku priliku je imao Terzić odmah na početku drugog dela, a šanse su promašili i Menig i Natho.

Nije mnogo prošlo pre nego što je Partizan uvećao prednost.

Odlično je Gomeš odložio loptu za Natha koji iz prve proigrava Meniga po levoj strani. Holanđanin odlično prima loptu i petom se oslobađa čuvara i prelepim udarcem u suprotan ugao postiže svoj prvenac u Superligi.

Samo četiri minuta kasnije je na scenu ponovo stupio Rikardo.

Prihvatio je loptu posle asistencije Jovića, po drugi put obišao golmana i zakucao loptu u mrežu Spartaka.

Posle tog gola je malo opao i tempo meča, a Partizan je u 78. minutu propustio priliku da preko Holendera dođe do petog gola. Mađar je šutirao iskosa sa desne strane i sa desetak metara zamalo bio neprecizan.

Veliku šansu je imao i Miljković na asistenciju Živkovića, ali se istakao golman Spartaka.

Ređale su se prilike pred golom Subotičana do kraja meča, a u poslednjem napadu Holender je uspeo da zakuca loptu u mrežu posle udarca Jovića.

Partizan je tako napravio odličnu uvertiru prem meč drugog kol Lige konferencija protiv Flore koji se igra u četvrtak.

Superliga Srbije, 11. kolo

Novi Pazar – Crvena zvezda 0:4 (0:3)

(Dragović 3, Katai 14, Sanogo 20, Dioni 68p)

18.00 Metalac – Radnički Kragujevac

Partizan – Spartak 5:0 (2:0)

(gomes 14, 65, Terzić 45+1, Menig 61′, Holender 90)

Subota

TSC Bačka Topola – Vojvodina 1:0 (0:0)

(Rajković 48)

Kolubara – Radnički Niš 2:3 (1:1)

(Andrić 41, Filipović 60 – Mitrović 29 i 50, Vujadinović 77)

Ponedeljak:

16.00 Voždovac – Mladost

18.00 Proleter – Napredak

20.00 Čukarički – Radnik

Standings provided by SofaScore LiveScore

Partizan – Spartak 5:0 (2:0)

Strelci: Rikardo 14, Terzić 45+1, Menig 61, Rikardo 65. Holender 90

Stadion: Partizana.  Gledalaca:    Sudija: Miloš Milovanović

Partizan: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zdjelar (od 67. Živković), Šćekić – Terzić (od 61. Jović). Natho (od 61. Pantić), Menig (od 61. Holender) – Rikardo (od 68. Jojić).

Spartak: Dubljanić – Šimura (od 67. Branković), Bogićević, Ivančević (od 67. Nikolić), Srećković, Bjelica (od 76. Vidaković), Bogdanović, Dunđerski (od 56. Mihajlović), Savković, Šćepanović (od 56. Milošević), Tufegdžić.

Dešavanja ste mogli da pratite  na blogu Nova.rs

Kraj! Ubedljiva pobeda Partizana

Odmah je odsvirao kraj sudija Milovanović posle gola Holendera.

90′ Gooool! Holender ipak trese mrežu

Uspeo je posle dve propuštene prilike da u poslednjem napadu zatrese mrežu i Holender. Natrčao je na loptu i smestio je u mrežu sa nekoliko metara.

86′ Holender pa Živković, Spartak je mogao da preživi katastrofu

Partizan se poigrava sa Spartakom i lako je mogao d apostigne još nekoliko golova. Promašili su Holender, pa Marko Živković.

82′ Miljković promašuje iz odlične pozicije

Živković je probio po desnoj strani i poslao odličnu loptu u srce kaznenog prostora na koju je naleteo Miljković, ali je udarac išao pravo u golma,a

78′ Veliša šansa za Holendera

Odlično je Partizna izveo kontranapad posle inicijative Spartaka. Holender je dobio loptu po desnoj strani i izašao sam iskosa ispred golmana gostiju. Pokušao je Mađar udarcem u suprotan ugao po zemlji, ali je zamalo bio neprecizan.

65′ Goool! Ponovo Rikardo

Šta radi napadač Partizana ove sezone. Jović koji je ušao u drugom poluvremenu je prihvatio loptu i iz prve proigrao Rikarda koji izlazi ispred golmana i ponovo ga fintom obilazi i zakucava loptu u mrežu. Neverovatna forma Gomeša, njegov 12. gol u prvenstvu.

61′ Goool Kakva masjtorija Meniga, kakvo pojačanje za crno-bele

Konačno je Holanđanin probio gomana Spartaka. Svemu je prethodilo sjajno građenje Rikarda koji je leđima okrenut golu na iliniji kaznenog prostora, odložio sa Natha koji iz prve pronalazi Meniga. On je prihvata, pa petom izbacuje igrača Spartaka i onda iskosa sa leve strane majsorrski pogađa gornji levi ugao Dubljanića.

Foto: Starsport

58′ Lukav pokušaj Natha

Pametno je šutirao Natho kroz noge Ivančeviću, ali je golman Subotičana ponovo usoe da odbrani udarac.

51′ Nova prilika za Meniga

Asistencije ga hoće, ali ga gol neđe. Uspeo je da pronađe prostor posle duela u šesnaestercu i solidno da šutira, ali je ponovo bolji bio golman Spartaka.

48′ Velika prilika za Terzića

Mlado krilo Partizana je moglo da se proslavi već na startu drugog poluvremena. Izašao je sam ispred golmana, ali je Dubljanoć ovog puta uspeo da mu odbrani udarac.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Počelo je drugo poluvreme

Partizan krenuo ofanzivno, žele što pre da stave tačku na meč.

Gol Nikole Terzića

45+1′ Goool! Terzić duplirao prednost

Ponovo je Menig odlično prošao i uz malo sreće zadržao loptu u nogama. Poslao je loptu sa leve strane paralelno sa linijom peterca koju je prvo promašio Rikardo, ali je na drugooj stativi spreman bio Terzić koji je zakucao, a iako je golman gostiju uspeo da je stigne lopta je zbog jačine završila u mreži.

39′ Velika šansa za Meniga

Posle nekoliko odličnih aistencija, Holanđanin je bio u velikoj prilici. Dobio je Menig loptu u srcu kaznenog prostora i traljavo šutirao, ali je njegov udarac izblokiran i lopta mu se ponovo vratila u noge. Drugi udarac je bio bolji, ali je golman Dubljanić uspeo da ga odbrani.

35′ Menig briljira, Natho promašio šansu

Raspoložen je Menig za igru. Agresivno je ušao u duel sa igračem Spartaka i oduzeo mu loptu ispred šesnaesterca i odmah je prosledio Nathu. Bila je to odlična prilika za Iraelca, ali je u poslednjem trenutku izblokiran.

29′ Veliki promašaj Rikarda

Novi sjajan prodor Meniga koji je fintom izbacio čuvara i poslao loptu na peterac. Lopta je bila idealna, ali je Rikardo zakasnio i promašio loptu, pa je prilika propala.

26′ Odlična šansa za Spartak

Dunđerski je odlično prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu na nekih 15 metara od gola. Natrčao je na nju Srećković koji je iz dobre pozicije tukao preko gola.

21′ Prvi pokušaj Spartaka

Bjelica je oprobao udarac sa velike udlajenosti, ali je lopta išla pravo u Popovića koji je rešio bez problema.

Gol Rikarda posle odlične asistencije Meniga

16′ Velika šansa za Terzića

Ponovo je Rikardo krenuo ka golu. Lopta se posle njegovog prodora odbila do Natha, koji iz drugog puta odlično na drugoj stativi pronalazi mladog Terzića, koji je posle prijema lobom pokušao da postigne gol, ali je zamalo bio neprecizan.

14′ Goool! Rikardo je mašina, nema odbrane od njega

Odličan prodor Kvinsija Meniga koji je sjajno proigrao Rikarda. Napadač je prihvatio loptu, obišao golmana Spartaka i zakucao loptu u mrežu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

6′ Sve opasniji Partizan, gol visi u vazduhu

Sabio je tim Aleksandra Stanojevića Spartak u kazneni prostor i konstantno napada. Još nema velikih šansi, ali uz malo koncentracije mogli bi ubrzo i da vidimo gol u mreži Subotičana.

Počela je utakmica

Partizan odmah krenuo u napad.

Stanojević promešao karte

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar