Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Meč koji definiše jesenju sezonu crno-belih

Partizan je doživeo poraz od Nice u petom kolu Lige Konferencija sa 2:1 i taj rezultat sam po sebi nije iznenađenje.

Nakon izvlačenja grupa Nica je bila prvi favorit grupe i niko u crno-belom taboru nije računao na bodove na Azurnoj obali.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, razvoj situacije u grupi dao je za pravo Gordanu Petriću i njegovim pulenima da se nadaju da bi bodom već sada mogli da reše pitanje plasmana u narednu rundu.

Međutim, uprkos solidnom otporu, Partizan je poražen, a crno-beli će sudbinu rešavati u poslednjem kolu pred praznim tribinama, odnosno pred decom koja će moći da budu u Humskoj i pored kazne UEFA.

Mnogo veći problem od samog poraza bila je mlaka igra crno-belih.

Daleko od toga da je Partizan u velikoj krizi, ali je vidljiv osetan pad u igri pred ključni deo sezone posle pobede nad Kelnom koja je bila svojevrsni vrhunac.

Gordan Petrić
Gordan Petrić; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Odigrao je Partizan u sedam dana dve utakmice kakve nije igrao godinama, ali se tu ekipa malo ispraznila, a Petrić nije uspeo da do kraja zadrži fokus i svežinu kod igrača.

Partizan je posle druge pobede nad Kelnom odigrao dosta težak meč protiv Čukaričkog u kojem je na kraju jedva izvukao pobedu posle drame sa 3:2.

Rotacije u odbrani izazvale su probleme, a taj meč je pokazao da Partizan nema mnogo opcija u poslednjoj liniji. Postoji samo jedna dobitna kombinacija na poziciji štopera (Vujačić-Marković), dok je i bekovska rotacija značajno sužena.

PROČITAJTE JOŠ

Još jedna minimalna pobeda protiv Napretka uz bledu igru i neefikasnost bile su uvertira u kiks koji je usledio u narednom kolu.

Partizan je u kontroverznom meču ispustio dva gola prednosti protiv Javora i doživeo remi 3:3 koji ga je udaljio od borbe za titulu.

Iako su crno-beli bili evidentno oštećeni, činjenica je da su olako dozvolili rivalu iz Ivanjice prilike da ih ugrozi.

Taj pad tonusa u inače dinamičnom i agresivnom Partizanu je bio vidljiv i u Evropi. Crno-beli su mogli i do boda protiv osrednje Nice, ali su odluka Petrića da krene sa Ljubomirom Fejsom i njegov nedostatak agresivnosti kao i nesrećno primljen drugi gol bili preskupe greške da bi se crno-beli izvukli.

Patrik Andrade, FK Partizan
Patrik Andrade, FK Partizan; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.)

Partizan sada čeka izuzetno važna nedelja. Prvo protiv Radničkog iz Niša mora da se vrati na pobednički kolosek u prvenstvu, a onda i trenutak istine na evropskoj sceni protiv Slovackog.

Češki tim je porazom od Kelna (1:0) ostao bez šansi za plasman u narednu fazu i neće imati mnogo motiva protiv Partizana, što bi moglo da bude olakšavajuća okolnost za crno-bele. Ipak, treba biti oprezan jer je prošle sezone umalo sve prosuo protiv daleko slabijeg Anortozisa sa kojim je do poslednjeg minuta strepeo za prolaz.

Jedan dobar meč i pobeda mogle bi da budu šlag na tortu jeseni koja bi dobila potpuno drugačiji obris plasmanom u nokaut fazu.

U suprotnom, Partizan čeka duga i hladna zima.

BONUS VIDEO  Navijači i neredi na Zvezda – Trabzon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar