Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Teško da će do ovoga doći, ali šanse postoje

Crvena zvezda i Partizan i dalje nisu rešili pitanje plasmana u narednu rundu Lige Evrope, odnosno Lige konferencija, ali bismo ove sezone mogli da gledamo i evropski večiti derbi.

Crveno-beli su pobedom nad Trabzonom od 2:1 ponovo ušli u borbi za plasman dalje, ali je drugo mesto u grupi trenutno najveći domet.

Ekipa Miloša Milojevića sve odlučuje u duelu sa Monakom u Francuskoj, a ukoliko ipak bude treća otići će u Ligu konferencija.

PROČITAJTE JOŠ:

U tom takmičenju je trenutno Partizan, koji je u dobroj poziciji da osigura prolaz dalje, a meč loptu imaće protiv Slovackog u Beogradu.

Crno-beli mogu i do prvog mesta u grupi, ali će za to morati da ostvare dobar rezultat protiv češke ekipe, uz nadu da će Nica izgubiti bodove protiv Kelna u poslednjem kolu.

Ako Partizan bude prvi izbeći će šesnaestinu finala Lige konferencija u kojoj bi mogla da se nađe Zvezda ukoliko bude treća u Ligi Evrope.

U slučaju da se to desi, a kasnije Zvezda prođe, obe beogradske ekipe bi morale da prođu i osminu finala kako bi postojala mogućnost da se sastanu.

Dakle, evropski večiti derbi mogli bismo da gledamo tek u četvrtfinalu Lige konferencija, jer tada nema ograničenja UEFA kada je reč o klubovima iz iste države.

Ipak, za sada je sve u domenu teorije, a i u crveno-belom taboru se nadaju da će na proleće biti u Ligi Evrope, a ne u rangu ispod.

Žreb za nokaut fazu evropskih takmičenja na programu je 7. novembra, ali će tada biti poznati parovi samo šesnaestine finala Lige Evrope i Lige konferencija.

BONUS VIDEO Navijači Partizana skandiraju Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare