Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana poraženi su od Dinama iz Kijeva sa 3:0 u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa će nakon 9:2 u ukupnom skoru u korist Ukrajinaca evropski put nastaviti u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

Od samog početka meča Partizan je na momente pokazivao želju da napadne, ali sem povremenih kornera i jedne polukontre u kojoj je Aldo Kalulu bio sebičan i umesto pasa šutirao, iako je moglo da bude opasno, nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol rivala.

No, sa druge strane, Dinamo je iskoristio neverovatan kiks odbrane Partizana – prvo je Kalulu pokušao da izbije loptu, Leonard Ovusu se postavio tako da ga je saigrač napucao, lopta se odbila ka Andriju Jarmolenku koji je iskoristio zicer i pogodio za 1:0.

PROČITAJTE JOŠ...

To je ujedno bilo i najveće uzbuđenje u prvom poluvremenu, pošto do kraja ovog dela igre nije bilo više prilika.

Početkom drugog dela dve dobre prilike propustio je Mateus Saldanja, oba puta je loše reagovao iz kaznenog prostora, pa je tako propala šansa crno-belih da dođu bar do počasnog gola u Humskoj.

Sa druge strane, Dinamo je u 54. minutu dobio ozbiljan udarac kada je Maksim Djačuk nezgodno pao nakon duela sa Saldanjom i, srećom, zaradio dislokaciju ramena.

Srećom – zato što je izgledalo kao da je u pitanju nešto mnogo teže, pošto su se jauci Ukrajinca prolamali praznom Humskom.

Što se samog meča tiče, Partizan je nakon nešto angažovanijeg početka drugog dela u potpunosti stao, a Dinamo je pobedu potvrdio sa penala, pošto je Svetozar Marković oborio Vladislava Vanata, a upraov ovaj fudbaler sa bele tačke savladao Aleksandra Jovanovića.

Moglo je da bude znatno ubedljivije, pošto su Ukrajici imali i poništen gol, i promašaj sa dva metra kada je Nazar Vološin dobro ispratio akciju svog tima, šutirao, ali preko prečke.

Na kraju, mogu crno-beli da kažu da su dobro prošli pošto su izgubili samo 3:0, nakon što je Oleksandr Karavajev lep napad svog tima krunisao ubacivanjem lopte u mrežu u poslednjim trenucima sisreta.

Partizan je ukupnim rezultatom 9:2 u dvomeču (6:2 u prvom, 3:0 u drugom) ostao bez trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a očekuje ga nastavak borbe za Ligu Evrope, gde će odmeriti snage sa švajcarskim Luganom – prvi meč je na programu 8. avgusta u Humskoj, dok će drugi meč biti odigran u Tunu, 15. avgusta.

Partizan - Dinamo Kijev 0:3 (0:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar