Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Remi u Humskoj.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno, 0:0 u utakmici 32. kola Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

Partizan je u meč ušao sa imperativom pobede kako bi ostao u trci za drugom pozicijom i kvalifikacijama za Ligu šampiona, što se videlo na početku susreta, pošto su crno-beli ozbiljno pripretili preko Igora Vujačića u 4. minutu, ali je njegov udarac otišao pored gola.

U 6. minutu Milan Rodić je mogao da donese prednost Zvezdi nakon što su crveno-beli sjajno rešili presing Partizana, kroz pas izneli loptu do kaznenog prostora crno-belih, a nakon šuta Aleksandra Pešića koji je izblokiran Rodić je došao do lopte i šutirao desnom nogom sa ivice kaznenog prostora, ali je ostalo 0:0 pošto je šut završio pored gola.

Nakon još jedne šanse Partizana preko Rikarda, koji je loše šutirao glavom, Pešić se propisno obrukao sa druge strane pošto je očajno reagovao nakon pasa Aleksa Viga u prostor u 16. minutu, pa je propala nova velika prilika za crveno-bele.

U 26. minutu Fuseni Dijabate je nakon veoma lepog prodora Kvinsija Meniga dobio loptu na ziceru, ali je njegov šut iz srca kaznenog prostora otišao visoko preko gola.

Naredna prilika viđena je 13 minuta kasnije, kada je Gelor Kanga izveo slobodan udarac, a Nemanja Stevanović morao da je izboksuje.

U 42. minutu Zvezda je ozbiljno pripretila dva puta za samo 30 sekundi. Prvo je Mirko Ivanić želeo da bude nesebičan i umesto šuta posle fantastičnog duplog pasa sa Aleksandrom Kataijem pokušao da uposli Pešića, koji nije llepo ispratio akciju, da bi potom Katai došao do jednog odbitka na petercu, sjajno se izborio za prostor i šutirao, ali je bio zamalo neprecizan.

Upravo je Katai bio katalizator sukoba par minuta kasnije, pošto start Vujačića nad njim nije okaratekrisan kao prekršaj, pa su igrači Zvezde ušli u sukob sa sudijama, a potom i sa Vujačićem.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

To je bilo sve za prvo poluvreme, a drugo je donelo sasvim drugačiji Paritzan. Crno-beli su krenuli na sve ili ništa, ređale su se solidne pozicije pred Borjanom, ali je tek u 60. viđena prava prilika, kada je Bibras Natho šutirao odmah po ulasku u igru, ali je golman Zvezde bio sjajan i zaustavio njegov pokušaj.

U 81. minutu Nemanaj Jović je očajno šutirao nakon pasa Dijabatea posle lepog prodora, da bi u 86. minutu Zvezda mogla do gola kada je Stefan Mitrović sjajno prošao po levom boku, centrirao, Osman Bukari na drugoj stativi šutirao glavom od zemlju, ali je pogodio okvir gola.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na kraju, 0:0 u derbiju u kom nije viđeno previše, ali jeste ponešto. Zvezda ima narednih pet utakmica da pusti mlade nade da se dokazuju, dok je pred Partizanom pet mečeva istine, pošto crno-beli više nemaju prava na kiks ako žele da zadrže makar teoretsku šansu za drugu poziciju.


Partizan – Crvena zvezda 0:0 

Stadion: Partizana (Humska); Sudija: Dejan Trifković

Partizan: Stevanović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Kolorado, Pantić, Dijabate, Jović (od 90+4. Jevremović), Menig (od 58. Natho), Rikardo; Trener: Igor Duljaj

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Dragović, Eraković, Rodić (od 73. Azarov), Kanga (od 83. Srnić), Ivanić (od 73. Mitrović), Mijailović (od 57. Kangva), Bukari, Katai, Pešić (od 83. Rakonjac); Trener: Miloš Milojević


Partizan - Crvena zvezda 0:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare