Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Real Madrid je ponovo na tronu evropskog fudbala, po petnaesti put u svojoj istoriji, potvrđujući svoj status najvećeg fudbalskog kluba svih vremena.

Zapanjujuća statistika pokazuje da Barselona, Bajern Minhen i Mančester Junajted zajedno imaju jedan „ušati“ trofej manje od Kraljevskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Na evropskom fudbalskom Olimpu, uz legendarnog Paka Henta, koji je šezdesetih godina šest puta osvajao prvenstvo sa Realom, od sinoć su se pridružili Toni Kros, Luka Modrić, Dani Karvahal i Naćo. Ova četvorica igrača su sada šest puta podigli pehar Lige šampiona, dostigavši istorijski rekord.

Dok je mladi Džud Belingem ronio suze radosnice, prvi put dodirnuvši i poljubivši najvredniji evropski trofej, većina tima Reala slavila je skromno, kao da su osvojili lokalni turnir. Proslava je trajala jedva pola minuta, pokazavši koliko je ovakva pobeda postala rutina za igrače Reala.

„Meni je ovo prvi put da osvojim Ligu šampiona. A, ove bitange više ne znaju ni da slave,“ rekao je Hozelu nakon finala, tačno opisavši osjećaj. Za Real Madrid, ovo je bio još jedan dan u kancelariji, rutina. Kao da je osvajanje Lige šampiona nešto što se radi svakodnevno od devet do pet, a ne nešto za šta bi „ubio“ svaki fudbaler ovog sveta.

BONUS VIDEO Gol Srbije za 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare