Derbi Partizan vs Crvena zvezda Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Istorijsku sezonu blamaža, Partizan je nastavio i u 174. večitom derbiju u kojem je bio ponižen od protivnika sa četiri gola u mreži koji je igrao jedva solidan fudbal, ali je svaku priliku surovo iskoristio.

Pokušao je Stanojević da zaigra u niskom bloku i napadne iz kontre što je sve do penala delovalo kao solidna ideja. A onda je jedan amaterski potez doveo do potpunog raspada ekipe koja je do kraja izgledala kao razvijena vojska, a Stanojević izmenama uspevao da učini da izgleda još gore.

Deluje da bi ekipa bolje izgledala da su se međusobno dogovorili o taktici, a poruka navijača kojima je bio idol koji su ga od kraja prvog poluvremena terali iz ekipe govori kakav je posao uradio.

PROČITAJTE JOŠ

Ostavka posle debkala bio bi jedini moralni čin, pa da ekipu kao trener preuzme Miloš Vazura sa pojačanjima koje će mu dovesti Ivica Hudini. Pardon, Iliev. Pa da zajedno sa tompusima zaigraju „jo solo bandido“.

Jer Partizan i kao tim i kao klub jeste i obična razularena banda.

A. Jovanović – Teško mu je bilo šta zameriti jer je ponovo bio ostavljen na vetrometini. Pročitao penal, ali nije imao šanse da ga brani. Kod drugog gola bio zaklonjen. U nastavku posle katastrofalne greške Ilića maestralno sprečio gol. Nije uspeo da spasi Partizan, ali Partizanu ionako nema spasa – 6,5.

Filipović – Krenuo solidno, agresivno, u nekoliko navrata dobro zaustavio Olanjinku, ali kako je meč odmicao počeo da greši u dodavanjima, ispadao kao iz voza. Njegov loše izveden aut započeo akciju kod drugog kola. Posle toga uglavnom nevidljiv, očajno postavljen kod trećeg gola Zvezde – 5.

Derbi Partizan vs Crvena zvezda Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Ilić – Ni senka igrača koji je otišao iz Partizana. Polusezona koju je presedeo u Bolonji ostavila je traga, a bio je i prilično nervozan. Kada je u prvoj akciji krenuo da iznosi loptu kroz kompletan vezni red Zvezde, delovalo je da bi ovo mogao da bude njegov meč. Ali, loš pas koji je inicirao kontru bio je zapravo ono što smo gledali u nastavku meča. Serija grešaka, nije ga bilo u odbrani, prelako dobio žuti karton. U nastavku je u roku od minuta očajanim reakcijama stvorio dve velike šanse za Zvezdu. Kod trećeg gola bio smao statista. Užasno propadanje talenta crno-belih. – 5.

Mujakić – Pokušavao je Mujakić da zatvori sve rupe i stigne na sve strane i tom prilikom izgeldao kao bambi na ledu. Igrač koji bi u određenom sitemu mogao da bude pojačanje, u Partizanovom haosu izgleda potpuno pogubljeno. Iako se trudi da bude na pravom mestu, ne uspeva da uradi ništa i samo je postao deo cirkusa – 5.

Jurčević – Mogao je posle jednog centaršuta kada je odlično skočio na drugoj stativi da bude jedan od heroja Partizana, ali je lopta odsela na prečki posle odličnog udarca glavom. Van toga nevidljiv i napred i pozadi. Ta nevidljivost je i bila problem jer je Zvezda prolazila tuda kao da ga nema, pa je na poluvremenu ostao u svlačionici – 5.

Arijaga – Videlo se da Arijaga u paru sa Kovačem izgleda opuštenije i prirodnije i da mu je lakše da zatvara prostor. U više navrata oduzimao loptu, prosleđivao je ofanzivcima pred kazneni prostor i generalno solidno zatvarao prosto koji je imao. Daleko od sjajne partije, ali nije izgledao loše na terenu kao ostatak ekipe. Problem je što je ovaj tim bolno limitiran i svaku grešku skupo plaća kada lopta stigne pred kazneni ili unutra kazenog- 6.

Derbi Partizan vs Crvena zvezda Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Kovač – Krenuo je agresivno i fokusirano vezista crno-belih i u nekoliko navrata presekao akcije rivala i pravio veliki problem. Međutim, usledio je teško razumljiv potez sredinom prvog poluvremena kada je rukom nepotrebno blokirao loptu i omogućio Zvezdi da sa penala dođe do prednosti. Imao posle toga nekoliko solidnih poteza, trudio se da se ispravi, ali uglavnom bez pravog efekta – 5.

Zubairu – Krenuo silno motivisan da pre svega pomogne Filipoviću da zatvori problematičnu desnu stranu i u tome dobro uspevao. Napadački je davao širinu, tražio centaršutevima saigrače, iako je taktički odluka diskutabilna kada nemaš klasičnu devetku, ali je jednom loptu po zemlji pronašao Zahida u dobroj pozicij, koju je ovaj prosuo traljavim udarcem. U 32. minutu zamalo upisao asistenciju kada je na drugoj stativi sjajnom loptom našao Jurčevića koji je glavom pogodio prečku. U nekoliko navrata sjajno vukao kontru i sva opasnost po gol Zvezde dolazila preko njega. Malo je falilo da kazni i grešku Glazera, ali je udarac trebalo da bude jači. I u nastavku bio jedini koji je nešto stvarno pokušavao – 6,5.

Natho – Dobio jaka leđa u vidu dva zadnja vezna i zadatak da kreira nešto pred golom Zvezde. Uspevao da poveže redove, da zapreti sa distance, ali daleko od toga da je to bilo ono što je Partizanu, bolno limitrianom kvalitetom trebalo. Stanojević je odlučio da se i to malo kreativnosti odrekne na poluvremenu i umesto njega uvede Goha – 6.

Zahid – Dobio je priliku da igra bliže golu, doduše kao levo krilo, ali i slobodu da ulazi unutra. Solidnu šansu u prvom poluvremenu prosuo lošim udarcem. Na momente uspevao da nešto iskreira, ali ostao nedorečen i prilično bezopasan. Ni senka igrača iz prošle sezone. Izašao posle deset minuta u nastavku da bi ga zamenio desni bek – 5.

Kalulu – Jedna stvar se za njega može sa sigurnošću može reći koju god poziciju da igra. Trudi se mnogo, ali je potpuno beskoristan. Pokušali su da ga razigraju, ali bi svaka lopta ka njemu bila bačena u bunar, a akcija postajala komplikovanija. Čak i kada je neočekivano došao u šansu na petercu, reagovao kao da mu je pala atomska bomba. Izaša brzo u drugom poluvremenu – 5.

Od 46. Antić – Ušao da zatvori rupu koju je ostacvio Jurčević, uspeo da je napravi većom. Centaršut koji je dozvolio kod četvrtog gola teško da će protivnik imati i na treningu kada u se svi sklone. – 5

Od 46. Goh – Prvo što je uradio kada je ušao je da se oklizao. I to je bilo sve što smo od njega videli.

Od 57. Lazarević – Desni bek ušao umesto pelejmejkera u trenuktu kada se Partizan raspao da igra desno krilo. Zamalo da asistira Jovanoviću za gol i dobije prelaznu ocenu. ali, na kraju dana, najmanje kriv i što je došao u Parrtizan i što igra u derbiju – 5.

Od 57. Đ. Jovanović – Zamlo ušao jednu šansu kada je uklizao na jedan centaršut. Nije ni bio u prilici, što možda više govori i o ekipi nego o njemu – 5.

Od 76. Trifunović – Ušao u trenutku kada je sve bilo odavno rešeno. Izmena radi izmene da se izvede jedini igrač vredan pomena u Partizanu. Nedovoljno proveo u igru da bi bio ocenjen.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar