Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Železničara i niškog Radničkog odigrali su u Pančevu nerešeno 1:1, u meču 32. kola Superlige Srbije, a Radnik je potučen u Surdulici i ispao je iz u rang niže.

Poveo je Železničar golom Aleksandra Kahvića u 49. minutu, da bi izjednačenje gostima doneo Vanja Ilić pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Železničar je na 18. mestu sa 28 bodova, a Radnički je na 11. poziciji sa 37. U narednom kolu, Železničar će gostovati Spartaku, dok će Radnički dočekati Voždovac.

Fudbaleri Novog Pazara su istog dana savladali u Surdulici domaći Radnik sa 4:1, pa je surdulički tim i matematički ostao bez šansi za spas.

Pobedu gostima, prvu nakon osam utakmica, doneli su Adetunđi Adešina golom u 25. minutu, Nikola Srećković koji je mrežu domaćina pogađao u 31. i 71. minutu i Dragan Bojat u 61. minutu.

Strelac jedinog gola za Radnik bio je Borko Duronjić u 82. minutu, iz jedanaesterca. Novi Pazar je, nakon nekompletnog kola, deveti na tabeli sa 39 osvojenih bodova, dok je Radnik ostao na poslednjem, 16. mestu sa samo 17 bodova.

Zbog toga Surduličani posle devet godina idu u rang niže, a ostali su bez šansi pet kola pre kraja. U sledećem kolu, Novi Pazar će biti domaćin ivanjičkom Javoru, dok će Radnik gostovati ekipi IMT-a.

Javor i IMT su odigrali u subotu uveče u Ivanjici nerešeno 1:1. Poveo je Javor golom Trivantea Stjuarta u 11. minutu, da bi izjednačenje gostima doneo Miloš Luković pogotkom iz penala u 19. minutu.

Javor je od 13. minuta igrao sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton dobio Strahinja Manojlović. IMT je na 13. mestu sa 34 boda, a Javor je 14. sa dva boda manje. U narednom kolu, Javor će gostovati Novom Pazaru, dok će IMT dočekati Radnik.

Superliga Srbije, 2. kolo plej-auta:

Petak:

Voždovac – Spartak 0:0

Subota:

Radnik – Novi Pazar 1:4 (0:2)

(Duronjić 82 p – Adešina 25, Srećković 31, 71, Bojat 61)

Javor – IMT 1:1 (1:1)

(Stjuart 11 – Luković 13 p)

Železničar – Radnički Niš 1:1 (0:0)

(Kahvić 48 – Ilić 90+2)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Benfika vs Braga, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar