Anderson i Nemanja Vidić
Foto: IAN KINGTON / AFP / Profimedia

Nekadašnji napadač Aston Vile Gabrijel Agbonlahor prozvao je legende Mančester junajteda Nemanju Vidića i Gerija Nevila.

Vidić može da se pohvali time što je jedan od retkih stranaca koji su nosili kapitensku traku u Junajtedu i zajedno sa Nevilom je činio deo sjajnog odbrambenog bedema od kog je polazila stabilnost tima „đavola“.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj tim je godinama dominirao u Engleskoj i bio je konkurentan u Ligi šampiona u eri Ser Aleksa Fergusona, sve do 2013. godine.

Agbonlahor je proveo čitavu karijeru u Aston Vili ako se izuzmu pozajmice u Votford i Šefild Vensdej, dao je 87 golova na 391 utakmici.

Nakon toga se okrenuo poslu komentatora i izneo je neke kontroverzne tvrdnje, što je uradio i sada kad je u usta uzeo dvojicu bivših igrača Junajteda.

Na pitanje za koga misli da je najbolji defanzivni par u istoriji Premijer lige, navodi Džona Terija i Rija Ferdinanda. Ferdinand je godinama bio Vidićev saigrač u štoperskoj liniji u Mančesteru.

„Rekao sam već ranije, nisam imao problema da igram protiv Vidića. Kad god bi prišao blizu, samo bih zarolao i prošao iza njega. Mogao sam da sačuvam loptu pored njega. Drugi igrači to možda vide drugačije, ali to je moje mišljenje“, rekao je Agbonlahor.

Vidić je proveo osam godina na Old Trafordu i osvojio je 15 trofeja sa Junajtedom, od čega pet Premijer liga i Ligu šampiona. Ovakvo mišljenje o Vidiću, jednom od najpriznatijih štopera u istoriji engleskog fudbala, izazvalo je ljutnju navijača Junajteda koji su prozvali Agbonlahora i podsetili na to da je u 22 utakmice protiv Junajteda, sa Aston Vilom uspeo da pobedi samo jedanput. Dao je i samo četiri gola.

On je u novembru rekao da Vidić nije ni blizu njegovih idealnih 11 u Premijer ligi, a Gerija Nevila je nazvao „očajnim igračem koji je imao sreće da se nađe u sjajnom klubu“.

BONUS VIDEO: Lajpcig – Leverkuzen: 70 sekundi igre i 1:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare